Освободиха руския опозиционер Алекей Навални след 30-дневен арест

Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Мотоциклетист пострада при сблъсък с лек автомобил Катастрофата станала край Къпиновския манастир

Спипаха затворник, забравил да се върне в килията след отпуск

Любовна лудост завладява Варна Започва 27-ото издание на международния филмов фестивал

Анджелина Джоли изпрати със сълзи Мадокс в университета в Южна Корея

АПИ: Възстановяването на виадукта на магистрала „Струма“ ще струва 1,86 млн. лева

Обама купуват голямо имение на остров за 14 милиона долара

Малките прегрешения не са съвсем безобидни

Столичната община няма да плаща за подмяната на ограничителите по „Граф Игнатиев“

Издирват ранен украински турист в района на връх Мальовица

Надал яхна 370 коня Тенисистът подкара нов автомобил

Русия представи първата в света плаваща АЕЦ (ВИДЕО)

550 руски учени обвиниха Кремъл в кампания на репресии срещу протестиращи

Tамплиерите избират ново ръководство Пристигат делегати от Германия, Сърбия, Русия и Македония

Нови рицари ще встъпват в длъжност

На специално събрание днес ще встъпи в длъжност новоизбраното ръководство на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България. XXV Конвент се провежда в София и е с международно участие. Ще бъде извършена Аколада – посвещаване в рицарски сан на новоприети и ще бъдат раздадени награди на заслужилите.

“Велик Приор, заместник-велик Приор и Велик Канцлер – това са трите изборни длъжности. Всички останали велики офицери, а те са 11, ще бъдат назначени от Великия Приор”, обясни пред “Труд” действащият Велик Приор на Ордена у нас генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев. Все още не е ясно кой ще заеме тези длъжности. “Естествено, че има състезателно начало, естествено е да има очаквания, но какъвто и да е изборът на Великия съвет, той ще бъде правилният от гледна точка на това, че всички хора, които са номинирани, имат достатъчни качества, за да бъдат на тези позиции”, обясни проф. Ралчев. По думите му, изборът е канализиран, така че да бъдат посочени хора, които имат качества и необходимия стаж и възможности за различните позиции. “Защото тежка е царската корона. Ние сме най-големият Велик приорат на Европа и втори в света”, отбеляза още проф. Ралчев.

На тържествения ритуал ще бъдат издигнати в степен Велик Офицер на Храма заслужилите членове на Ордена, допринесли за укрепване на християнските добродетели, икуменизма и благотворителните инициативи на Велик Приорат България, а също и нелеката задача по изграждането на мостове между различните вероизповедания. Ще бъде дадена тенденцията за развитието на Ордена в следващите три години и отчет за свършеното през изминалите.

Гости на Конвента са официални делегации на рицари и дами от Великите Приорати на Германия, Сърбия, Русия, а също и от Командерията в Македония. Те ще бъдат наградени. “Наградите на Ордена се връчват на пролетните конвенти през март, но тази година се прави малко изключение”, уточни проф. Ралчев.

 

Велик Приорат България прави специална марка

Награждават първия рицар у нас

Годишна награда в памет на Андрей Баташов ще бъде раздадена за първи път през март 2018 г. от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.
Годишна награда в памет на Андрей Баташов ще бъде раздадена за първи път през март 2018 г. от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

Първият тамплиер в България Асен Янев ще бъде награден по време на XXV Конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

“През 2018 г. Орденът навършва 900 години. Разработили сме различни видове награди за нашите рицари. Тази година ще наградим рицаря с най-дълъг стаж (16 години) – първия тамплиер в България Асен Янев, със специален почетен медал за дългогодишна служба. Ще му бъде даден и изключително оригинален нов плакет, посветен на 900-годишнината”, обясни пред “Труд” Великият Приор на Ордена у нас генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев.

Той съобщи, че Велик Приорат България е дал заявка за изключително висококачествени медали монети, които се изработват в монетния двор.

Очаква се и в началото на 2018 г. да бъде пусната в обръщение марка във връзка с 900- годишнината на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. “Създадохме специални ювелирни значки, с инкрустации, които нашите рицари и дами с удоволствие ще носят, защото те са с изключителни художествени качества”, поясни проф. Ралчев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. С ритуал ще притестват бафомет, ще преклонят пред утринната звезда ще измоля усилване на злите си дела от мамон.

  2. ВСИЧКО МАРА ВТАСАЛА… САМО ТАМПЛ… МИ СА ЕКСИК…ДОВОТИИ! ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ! АКО ЩАТ И ОТ НОВА ЗЕЛАНДИЯ ДА ДОЙДАТ МИ Е ВСЕ ТАЯ…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.