Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Tамплиерите избират ново ръководство Пристигат делегати от Германия, Сърбия, Русия и Македония

Генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев – Велик Приор на Велик Приорат България.

Нови рицари ще встъпват в длъжност

На специално събрание днес ще встъпи в длъжност новоизбраното ръководство на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България. XXV Конвент се провежда в София и е с международно участие. Ще бъде извършена Аколада – посвещаване в рицарски сан на новоприети и ще бъдат раздадени награди на заслужилите.

“Велик Приор, заместник-велик Приор и Велик Канцлер – това са трите изборни длъжности. Всички останали велики офицери, а те са 11, ще бъдат назначени от Великия Приор”, обясни пред “Труд” действащият Велик Приор на Ордена у нас генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев. Все още не е ясно кой ще заеме тези длъжности. “Естествено, че има състезателно начало, естествено е да има очаквания, но какъвто и да е изборът на Великия съвет, той ще бъде правилният от гледна точка на това, че всички хора, които са номинирани, имат достатъчни качества, за да бъдат на тези позиции”, обясни проф. Ралчев. По думите му, изборът е канализиран, така че да бъдат посочени хора, които имат качества и необходимия стаж и възможности за различните позиции. “Защото тежка е царската корона. Ние сме най-големият Велик приорат на Европа и втори в света”, отбеляза още проф. Ралчев.

На тържествения ритуал ще бъдат издигнати в степен Велик Офицер на Храма заслужилите членове на Ордена, допринесли за укрепване на християнските добродетели, икуменизма и благотворителните инициативи на Велик Приорат България, а също и нелеката задача по изграждането на мостове между различните вероизповедания. Ще бъде дадена тенденцията за развитието на Ордена в следващите три години и отчет за свършеното през изминалите.

Гости на Конвента са официални делегации на рицари и дами от Великите Приорати на Германия, Сърбия, Русия, а също и от Командерията в Македония. Те ще бъдат наградени. “Наградите на Ордена се връчват на пролетните конвенти през март, но тази година се прави малко изключение”, уточни проф. Ралчев.

 

Велик Приорат България прави специална марка

Награждават първия рицар у нас

Годишна награда в памет на Андрей Баташов ще бъде раздадена за първи път през март 2018 г. от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.
Годишна награда в памет на Андрей Баташов ще бъде раздадена за първи път през март 2018 г. от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

Първият тамплиер в България Асен Янев ще бъде награден по време на XXV Конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

“През 2018 г. Орденът навършва 900 години. Разработили сме различни видове награди за нашите рицари. Тази година ще наградим рицаря с най-дълъг стаж (16 години) – първия тамплиер в България Асен Янев, със специален почетен медал за дългогодишна служба. Ще му бъде даден и изключително оригинален нов плакет, посветен на 900-годишнината”, обясни пред “Труд” Великият Приор на Ордена у нас генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев.

Той съобщи, че Велик Приорат България е дал заявка за изключително висококачествени медали монети, които се изработват в монетния двор.

Очаква се и в началото на 2018 г. да бъде пусната в обръщение марка във връзка с 900- годишнината на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. “Създадохме специални ювелирни значки, с инкрустации, които нашите рицари и дами с удоволствие ще носят, защото те са с изключителни художествени качества”, поясни проф. Ралчев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. С ритуал ще притестват бафомет, ще преклонят пред утринната звезда ще измоля усилване на злите си дела от мамон.

  2. ВСИЧКО МАРА ВТАСАЛА… САМО ТАМПЛ… МИ СА ЕКСИК…ДОВОТИИ! ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ! АКО ЩАТ И ОТ НОВА ЗЕЛАНДИЯ ДА ДОЙДАТ МИ Е ВСЕ ТАЯ…

Отговорете