Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин”

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Tермография от EVN показва къде се губи топлината в дома и офиса

С понижаването на температурите настъпва и времето на термографски изследвания като най-добър начин за идентифициране на местата, водещи до загуби на енергия в един имот или цяла сграда.
За целта всички желаещи могат да заявят услугата термографско заснемане и обслeдване на имоти и сгради, която EVN предлага на своите клиенти в Югоизточна България. В зависимост от броя на имотите в една сграда, цените варират от 95,83 лв. (без ДДС) до 157,50 лв. (без ДДС), а до 2 дни след заявяване на услугата в EVN Офис, експерт на компанията се свързва с клиента и съгласува с него удобно време за посещение. След извършване на термографското заснемане EVN предоставя  подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела.
Експертите на дружеството обръщат внимание на откритите места със загуба на енергия и разясняват как те могат да бъдат отстранени. Чрез новата услуга абонатите могат да извършват прецизно и цялостно енергийно изследване на своя дом, цяла сграда, на един или няколко жилищни входа. Термографското заснемане е възможно обаче само по време на зимните месеци от ноември до март включително. Обследването се извършва от специалисти на EVN чрез използването на специализирана техника – инфрачервена камера. С помощта на камерата невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – т.нар. термограми.
На тях разпределението на топлината по повърхността на изследваните елементи се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности: светлите цветове отговарят на топли повърхности, а тъмните – на студени. Термографията дава възможност да се види къде се губи топлинна енергия и се установят точно местата и причините за това. Анализът на температурното разпределение в термограмите дава възможност да се локализират точно неуплътнените и проблемни зони от външната конструкция на сградите с повишена топлопроводимост.
Посредством термографското обследване клиентите могат да установят енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. В допълнение се предоставя информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл.
Термографията на сгради от EVN е една от най-модерните услуги в подкрепа на дейности и мерки за повишаване на енергийна ефективност в жилищни и бизнес сгради, допълват от дружеството с централа в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете