На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

Tермография от EVN показва къде се губи топлината в дома и офиса

С понижаването на температурите настъпва и времето на термографски изследвания като най-добър начин за идентифициране на местата, водещи до загуби на енергия в един имот или цяла сграда.
За целта всички желаещи могат да заявят услугата термографско заснемане и обслeдване на имоти и сгради, която EVN предлага на своите клиенти в Югоизточна България. В зависимост от броя на имотите в една сграда, цените варират от 95,83 лв. (без ДДС) до 157,50 лв. (без ДДС), а до 2 дни след заявяване на услугата в EVN Офис, експерт на компанията се свързва с клиента и съгласува с него удобно време за посещение. След извършване на термографското заснемане EVN предоставя  подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела.
Експертите на дружеството обръщат внимание на откритите места със загуба на енергия и разясняват как те могат да бъдат отстранени. Чрез новата услуга абонатите могат да извършват прецизно и цялостно енергийно изследване на своя дом, цяла сграда, на един или няколко жилищни входа. Термографското заснемане е възможно обаче само по време на зимните месеци от ноември до март включително. Обследването се извършва от специалисти на EVN чрез използването на специализирана техника – инфрачервена камера. С помощта на камерата невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – т.нар. термограми.
На тях разпределението на топлината по повърхността на изследваните елементи се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности: светлите цветове отговарят на топли повърхности, а тъмните – на студени. Термографията дава възможност да се види къде се губи топлинна енергия и се установят точно местата и причините за това. Анализът на температурното разпределение в термограмите дава възможност да се локализират точно неуплътнените и проблемни зони от външната конструкция на сградите с повишена топлопроводимост.
Посредством термографското обследване клиентите могат да установят енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. В допълнение се предоставя информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл.
Термографията на сгради от EVN е една от най-модерните услуги в подкрепа на дейности и мерки за повишаване на енергийна ефективност в жилищни и бизнес сгради, допълват от дружеството с централа в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.