Тематичен парк в Осака събира феновете на Супер Марио

Феновете на Супер Марио имат ново любимо място. Японският град Осака е горд собственик на тематичен парк, изграден по подобие на култовата игра на Nintendo от 1985 година. В него посетителите ще могат да се състезават помежду си и да извършват действия, подобни на тези от героите в играта - да влизат в тръби, да скачат и да "удрят" въпросителни знаци и да събират виртуални монети. Всеки посетител получава специална гривна, която може да се свърже със смартфон приложение и да запази "събраните" съкровища.

Отварянето на парка се забави, тъй като на няколко пъти бе отлаган във времето. Той трябваше да бъде готов за старта на олимпийските игри 2020, но и те бяха преместени с година заради COVID-19. Билетите са на цени от 70 долара за ден през седмицата и 75 долара през уикенда. Пропуски могат да се купуват и онлайн, за да могат посетителите да спестят време от реденето на опашки. Паркът е част от стратегията на Nintendo за диверсификация на бизнеса и навлизане в сферата на реалните забавления, извън компютърните игри и конзолите.

Компанията планира изграждането на още няколко подобни парка в Калифорния и Флорида в САЩ, както и в Сингапур, но това остава засега единствено в сферата на прогнозите предвид усложнената ситуация с пандемията.

"Пресъздадохме перфектно света на играта... и ще видите какво е да си Марио", казва Аюму Ямамото, маркетинг мениджър в компанията, която управлява парка.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове