Тервел пусна кръв, но победи хитреещ камерунец (СНИМКИ)

Тервел Пулев, който е последният български мъж, печелил медал на Олимпиада - през 2012 г. на игрите в Лондон бронз в полутежка категория, победи Роли Ламбърт в боксов двубой в полутежка категория. Камерунецът вече има 3 загуби в кариерата си, както и 16 победи и 12 нокаута. През цялото време на битката с Пулев в "Арена София" той ползваше мръсни номера, гушеше българина, но все пак Тервел успя да го надиграе с единодушно съдийско решение, въпреки че в 4-ия рунд получи аркада, която кървеше до края на срещата. 

Във всичките 8 рунда камерунецът игра нечисто, но съдията край ринга не реагира. Ламбърт започна да навежда главата си, гушеше Тервел и успя да му отвори аркада под лявото око в 4-ия рунд. Реферите обаче прецениха, че това е неволно и не му отнеха точки. След аркадата в петия рунд Ламбърт удари българина с лакът в лицето и едва в шестия получи предупреждение от арбитъра заради поредното си навеждане. В крайна сметка след силна атака в 8-ия рунд Тервел имаше по-чисти удари и спечели мача с 3:0 (79:73, 79:73, 80:72) гласа.

На боя по време на галавечерта на братя Пулеви присъстваха около 6-7000 зрители, които видяха как Тево излезе на фона на на 50 гайди, бори се и победи. Сред официалните гости в залата бе легендата на българския футбол Христо Стоичков. След битката по-малкият брат Пулев поздрави феновете и каза "И аз започнах да играя мръсно. Но победителите не ги съдят!" Това бе 19-и успех в кариерата му. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт