Тези три акции са чудесен избор в дългосрочен план, смятат анализаторите

Фондовият пазар е игра за дълъг период от време. Както е казал Уорън Бъфет: "Ако не мислите да притежавате дадена акция в продължение на десет години, не мислете да я притежавате дори в продължение на десет минути."

Бъфет вероятно би възразил, че инвеститорите трябва да се придържат към своите идеи въпреки корекцията, която наблюдаваме днес. Досега NASDAQ е спаднал с 13% през тази година, докато S&P е само на косъм от територията на корекцията - 9% загуба. (За да видите прогноза за най-добър ETF за 2022, кликнете тук).

Да, в момента имаме пазарни препятствия - но дългосрочната тенденция е бича и анализаторите на Уолстрийт са уверени, че тази тенденция може да продължи.

Можем да получим добра представа за тази увереност, като изместим фокуса си надолу, от макро картината към микро детайлите, и разгледаме три акции, които анализаторите препоръчват в дългосрочен план. 

BlackRock (BLK)

Ще започнем с BlackRock, понастоящем най-голямата компания за управление на активи в света с общ размер на AUM от над 10 трилиона долара. BlackRock развива дейност от 1988 г. насам и предлага услуги за клиенти от всякакъв тип - от институции, през финансови консултанти, правителства, физически лица с висока нетна стойност до клиенти на дребно. Компанията се гордее, че независимо от мащаба на клиента, тя може да насърчи финансовото благополучие и достъпа до инвестиции. BlackRock предлага финансови услуги в 38 държави и на 82 езика.

Най-големите компании за финансови услуги могат да се възползват от огромния си размер, за да генерират висока възвръщаемост, и това е ясно от последните приходи на BlackRock. Компанията отчете 5,18 млрд. долара нагоре през четвъртото тримесечие на 2021 г., което е третото поредно тримесечие с приходи, надхвърлящи 5 млрд. долара. Печалбата през четвъртото тримесечие достигна 10,42 долара на акция, което е над очакваните 10,16 долара.

По ключов показател за инвеститорите - особено за дългосрочните инвеститори, търсещи акции, които ще генерират редовна възвръщаемост - BlackRock върна 3,7 млрд. долара на акционерите през 2021 г. Тази обща сума включва обратно изкупуване на акции на стойност 1,2 млрд. долара, както и надежден дивидент, който понастоящем е определен на 4,88 долара за обикновена акция. Това на годишна база възлиза на 19,52 щатски долара и осигурява доходност от 2,5%.

Като цяло, пазарът е  биков за BlackRock. Акциите имат 9 скорошни прегледа, като разпределението е 8 към 1 в полза на "купувачите" спрямо "задържащите". Следователно посланието е ясно: BLK е "Силна покупка". Цената на акциите е 795,47 USD, а средната целева цена от 1 006,56 USD предполага, че има възможност за ръст от ~27%.

The Beauty Health Company (SKIN)

Следващата компания е Beauty Health Company, собственик на марката за грижа за кожата и козметика HydraFacial, както и на още 9 други. 

В края на 2021 г. Beauty Health обяви промени в висшия ръководен състав, както и ръст на приходите за третото тримесечие. В областта на персонала компанията има нов президент и главен изпълнителен директор в лицето на Андрю Стенлейк. Преминавайки към резултатите, SKIN отчете общи нетни продажби в размер на 68,1 млн. долара, което е с 2,4% повече от второто тримесечие и почти двойно повече от стойността за третото тримесечие на 2020 г. В перспектива компанията повиши очакванията си за фискалната 2021 г., като подсказа на инвеститорите, че приходите за цялата година ще бъдат в горния край на прогнозата, близо до 255 млн. долара.

Стабилната позиция на тази компания в сектора на грижата за кожата и красотата кара анализатора на Piper Sandler Корин Волфмайер да заеме бича позиция. Макар да признава, че настоящите пазарни условия действат като насрещен вятър за акциите, тя смята, че те са добре подготвени за силен растеж в дългосрочен план.

Тези коментари подкрепят рейтинга Overweight (т.е. "купува") на Волфмайер, докато нейната ценова цел от 31 USD предполага, че акциите ще спечелят впечатляващите 135% до края на годината.

Като цяло, Beauty Health има регистрирани 4 скорошни анализаторски мнения, включително 3 за "Купува" и 1 за "Задържа", което прави консенсуса на анализаторите "Силна покупка". Средната целева цена на акциите на SKIN е 32,50 USD, което означава ръст от 156% спрямо текущата цена на акциите от 12,67 USD. 

Sportsman’s Warehouse (SPWH)

Последна в нашия списък е Sportsman's Warehouse, базирана в Юта верига за екипировка и дрехи за открито, която работи в 25 държави. 

По време на пандемичната криза компанията отбелязва стабилни стойности на продажбите, особено през 2021 г., когато икономиката отново се отвори. През последното си тримесечие на 2021, SPWH достигна 401 млн. долара общи приходи, което е второ поредно тримесечие на последователен ръст и увеличение с 4% на годишна база.

В очакване на данните за четвъртото тримесечие, по-рано този месец компанията публикува оптимистични предварителни данни за последните 8 седмици на 2021 г. За този период нетните продажби възлизат на 299,6 млн. долара, което е без промяна на годишна база, но с 59% повече спрямо същия период на 2019 г. Екипът на електронната търговия отбеляза скромен ръст от 2,5%, докато продажбите в една и съща верига магазини в сегментите "Обувки" и "Оптика/Електроника/Принадлежности" нараснаха съответно с 15,7% и 6,75%. Компанията завърши 2021 г. без дългосрочен дълг и с обща ликвидност от 216 млн. долара. Това число включва както 57,4 млн. долара в брой, така и останалата част в налични краткосрочни заеми.

В очите на 5-звездния анализатор на Craig-Hallum's Райън Сигдал настоящата ниска цена на акциите е възможност за инвеститорите.

"Обявяването на по-добри от очакваните предварителни резултати за 4-тото тримесечие, както и определени очаквания за 22-рата финансова година и дългосрочни цели осигуряват полезна видимост и подкрепят мнението ни, че SPWH е задължителен специализиран търговец на дребно при тази оценка. Компанията има жизнеспособна дългосрочна възможност да разшири значително броя на магазините си с атрактивна икономика на новите магазини и се конкурира с колеги, които са намалили значението на основните категории огнестрелни оръжия и боеприпаси на SPWH. Акциите се търгуват на атрактивна абсолютна и относителна оценка", смята Сигдал.

За тази цел Сигдал дава на SPWH рейтинг "Купува", за да подкрепи тази бича перспектива, и я оценява количествено с ценова цел от 20 USD, за да посочи потенциал за 96% ръст през годината.

Като цяло консенсусният възглед за умерена покупка на SPWH се основава на 2 положителни прегледа, направени през последните месеци. Акциите се търгуват за 10,20 долара след неотдавнашния им спад, а средната целева цена от 20 долара съвпада с тази на Сигдал. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции