Топ национални химна, които ще чуем по време на Euro2020

В предстоящият европейски футболен формат, можем да се замислим с какво започва всяко следващо дерби? Много преди да чуем първия съдийски сигнал, ние сме подготвени да чуем химнът на двете страни. Тази година ще чуем задължително около 24 химна на представителите на всички страни, а в хода на самия турнир ще открием, че някои ще звучат повече от два пъти. Анализаторите от Efirbet ни предоставят и пълната Евро 2020 програма, в която ще открием точният разбор на всички отбори и кога точно ще излязат на терена, разбира се, логичното е, че след това ще се наложи да видим и следващите изпълнения, но разбира се, не трябва да се изненадваме и от следващия факт - ще има моменти на пауза и преразпределение.

Малко е трудно да отговорим кои страни наистина ще бъдат с най-драматично изпълнение на химна или да кажем кой точно е най-добрият, но пък за сметка на това ще открием, че има много истории при изпълнението и подреждането, които накараха света не само да се посмее, но и да остане доста изненадан от крайния резултат. Сигурно си спомняте, че преди много години Карим Бензема отказваше да пее Марсилезата.

Причината? Футболистът не се чувстваше чак такъв голям патриот, а ако това не е достатъчно, именно тези проблеми по някаква причина го оставиха много  далече от националния футбол. Друг интересен момент в световния футбол е излизането на звездите с малки деца, след като Лионел Меси пропусна да поздрави малко момче, което много желаеше да се срещне с аржентинеца, мнозина бяха изключително възмутени от неговото непрофесионално отношение, това обаче не означава, че грешката не може да се поправи, защото на следващия ден социалните мрежи гръмнаха с друга снимка - Меси и въпросният пострадал на една снимка с усмивка - тоест всичко може да бъде поправимо. Ако трябва да бъдем откровени, можем да открием и още много забавни моменти покрай свиренето на химна.

Например не трябва да забравяме, че Франция например не познава химна на Албания и вместо правилният, решава да поздрави футболистите с Андорския химн, което от своя страна повдигна много вежди. Междувременно самите мениджъри и екипът заявиха, че няма да играят, докато не се поправи грешката и футболистите не чуят своя собствен химн. Стигна се до там, че Макрон трябваше да се извини на Албания за голямата грешка. Не трябва да забравяме и още един факт, ако си спомняте срещата между Кубрат Пулев и румънецът Богдан Дину, тогава организаторите не просто объркаха флаговете, но и се оказа, че Кубрат Пулев стана румънец.

Впрочем не можем да кажем, кой ще бъде най-добрият химн, за нас най-вероятно щеше да бъде българският и със сигурност щеше да звучи много приятно в Лондон, но за наше най-голямо нещастие, трябва да останем разочаровани, поради простата причина, че футболистите останаха много далече от класирането . Може би в следващите няколко години ще имаме малко повече шансове и ще счупим проклятието на злия късмет, но до тогава е сигурно едно - няма да чуем най-правилния химн, следователно няма как да кажем, че някой друг ще бъде един от най-добрите възможни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове