Топузаков: Баражът с "Арда" осмисля сезона

Елин Топузаков, старши треньорът на "Левски", даде да се разбере, че всички в клуба осъзнават колко важен е предстоящият бараж с "Арда" в неделя. Мачът ще класира един от двата тима в европейските турнири.

"Ясни са трайно контузените - Бари и Кордоба, а преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета и най-вероятно няма да играе срещу "Арда". Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви, надявам се да покажем по-добро лице спряма двубоя отпреди 3 дни."

"Не мисля, че загубихме справедливо в Разград. С играта и владеенето сами загубихме дербито с ЦСКА и не заради грешките. Когато получиш гол, а след това и втори, трудно може да обърнеш развоя на срещата. Играчите имат настроение, но това не е от значение дали ще се представят добре в мача. Важно е да покажем хъс и борбеност."

"Мисля, че футболистите оценяват какъв двубой предстои. Този бараж определя и осмисля сезона. Това е едногодишен труд на този отбор, а в тези 90 минуни трябва да докажат, че имат място в Европа. Дори и да спечелим баража, няма да съм напълно щастлив. На "Левски" му прилягат други цели, тази е минимумът."

"Само 2 изречения за "Арда", защото съм работил в начаолото на проекта. Само добри думи мога да кажа за клуба и града. Доста бивши футболисти на "Левски" сега са там. Имам респекта и уважението, важното ще е ние да ги пречупим."

"Ежедневно говорим преди, по време и след тренировка. Те са умни момчета и са разбрали важността на срещата. Във футбола има и хубави, и лоши моменти. Може би допуснахме грешни стъпки и загубихме точки. Мачът с ЦСКА бе единственият, по мое мнение, в който отстъпвахме и не играхме футболът, който искам."

"Не ми се иска да си го помислям, но това влиза в играта. Да, не изключваме такъв вариант, но при всички положения няма да искаме и да желаем такъв развой. Има хора, които тренират тези удари, но повече по темата не искам да говорим."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ