Трус в „Локо“ (Пд) преди Коледа

Сериозен трус разлюля „Локомотив“ (Пд) в последните дни на есенния дял от шампионата. Изпълнителният и спортният директор на клуба, съответно Павел Колев и Илко Пиргов, заплашиха, че ще си тръгнат от „Лаута“, ако ситуацията не се промени. Бившият шеф на „Левски“ и БФС разкри за финансови проблеми, заради които играчите имат да получават по 2 заплати, сериозен проблем с екипировката, за която дори няма средства да бъде платена, а много скоро стадионът може да остане без ток. Стигнало се е дотам, че във Враца отборът едва е успял да се уреди с хотел преди визитата на „Ботев“.

„Аз съм на трудов договор, най-вероятно, ако няма промяна, няма да продължа да работя“, обясни Колев след 0:3 от „Левски“ на „Герена“. Това е втори случай, в който той заплашва, че напуска клуба.

На свой ред Пиргов потвърди за неясната обстановка в „Локомотив“ и допълни, че работата му по селекцията е напразна, тъй като липсата на средства възпрепятстват тази дейност.

Отговорът на един от акционерите Адам Сотков пък бе красноречив: „За пръв път виждам човек, който е назначен за директор, да се оплаква от хората, които му дават заплата да храни семейството си. Оплаква се, че тези хора са виновни, че той не може да си свърши работата, за която е нает и получава заплата. В една нормална държава човек на такъв пост щеше да го е срам от него, а тук си мисли, че е герой. Останах много озадачен. Вярвам все пак, че е човек, който не говори празни думи и очаквам молбата му за напускане в понеделник".

Сотков и Колев ще се срещнат в понеделник, за да обсъдят всички теми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ