В „Спартак“ (Вн) не пипат заплатите

„Спартак“ (Варна) не е заплашен от финансова криза. „Соколите“ преминаха през тежък период през последните месеци, докато течеше смяна на ръководството. През последните седмици ситуацията в клуба е стабилна за разлика от конкурентите „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Ботев“ (Гълъбово). „Железничарите“ ще доиграват с юноши, а „гълъбите“ бяха разпуснати, а финансирането спряно.

„Засега няма да намаляваме заплати, не сме обсъждали изобщо темата – обясни наставникът Кириакос Георгиу. – Нямаме опасения, но и нашият бюджет е най-малкият в първенството и логично заплатите са най-ниските. Дори има отбори от Югозападната Трета лига, които имат по-големи финансови възможности. Важното е, че сега новото ръководство влезе в управление и изпълнява функциите си. Преди това беше много трудно, имахме много големи проблеми.“

Треньорът призна, че пандемията ще затрудни допълнително ремонта на стадион „Спартак“: „Това е болен въпрос. Стадионът много бавно се изгражда. Голям успех е, че изобщо тренираме на него."

В същото време „соколите“ стартираха онлайн тренировки и обучение, в което ще се включат футболисти от първия отбор. Те ще изнасят и лекции на юношите на клуба, докато продължава извънредното положение с пандемията.

Коментари

Задължително поле