Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок при жените на Световната купа по спортна гимнастика

Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок при жените на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка 14.083 европейката вицешампионка стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

„Усещането да слушаш химна на родна земя е неописуемо. Имам забележки за първия си прескок, а от втория съм супер доволна. Надявам се да съм успяла да накарам публиката в залата да се гордее, както и цяла България. Мога само да давам пример на децата какво е да не се отказваш и да продължаваш напред“, коментира Георгиева пред БНТ.

Относно подготовката си за Олимпийските игри в Париж това лято, тя каза:

„Първо идва републиканското първенство, предполагам ще играя същата програма. Целта за Олимпийските игри е да съм здрава, да покажа какво мога, да си изиграя всичко и дай Боже да се класирам за финал на прескок. Във всеки един спортист има мечта да вземе олимпийски медал“, каза още Георгиева.

Втора се нареди представителката на Германия Карина Шьонмайер с 13.783 точки, а бронзовото отличие стана притежание на мексиканката Алекса Морено с 13.749 точки.

На финала на земя при мъжете влезлият като резерва Димитър Димитров завърши на седма позиция. Състезателят на ЦСКА допусна грешки в изпълнението и с оценка от 12.766 точки остана извън битката за медалите.

Златото на земя спечели Дмитри Патанин (Казахстан) с 14.033 точки, следван от Никола Диас (Франция) с 13.666 точки и от Асан Салимов (Казахстан) с 13.533 точки.

Световната купа във Варна продължава утре с останалите финали и с участието на Димитър Димитров на прескок и на Йордан Александров на висилка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт