Варна се превръща в столица на европейската акробатика през октомври

Варна се превръща в столица на европейската акробатика през октомври. България е домакин на 31-ото Европейско първенство по спортна акробатика. Европейските шампиони при мъжете и жените и при младежите ще бъдат определени между 18 и 22 октомври в Двореца на културата и спорта. Преди това по традиция ще се проведе и надпреварата при така наречените "ейдж групи". Най-добрите на Стария континент във възрастите от 11 до 16 г. и от 12 до 18 г. ще се борят за разпределение на медалите във Варна от 12 до 15 октомври. 
Внушителната бройка състезатели пристигат в България. Общо 664 акробати са заявени за участие в  Европейското първенство във Варна - 129 при мъжете и жените, 154 при младежите и девойките, 208 в "ейдж група" 12-18 г. и 173 в "ейдж група" 11 - 16 г. 
Акробати от общо 25 европейски държави ще участват на шампионата в морската ни столица - Австрия, Азербайджан, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Грузия, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Молдова, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Чехия и Швейцария.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена