Веселин Костов: Политическите сили да помислят и за българите, освен за себе си

Веселин Костов е роден септември 1988 година в гр. София. Завършва висшето си образование във Висше училище по телекомуникации и пощи, специалност Мениджмънт и информационни технологии. Създава "Национално движение хан Кубрат" преди повече от 12 години.

- Господин Костов, очаквахте ли толкова много интриги и борба за съставяне на правителство!?

- Очаквах да има противоборство на идеи и методи на управление, но не съм и предполагал, че ще се стигне до ниво 4 група в детската градина с "на ти си количката, дай си ми куклата"!

- Какво имате предвид?

- В момента не чувам никакво градивно говорене от никоя политическа сила в България. Всеки си бае неговото, без да се съобразява с реалността и че има един народ, който има проблеми за разрешаване и очаква правителство, което да зададе ясни правила и ритъм на живот. Това се очаква и от бизнеса, който в момента е спрял в ступор, защото в годините на прехода са направили голямата грешка държавата да влезе в бизнес пространството, вместо да е само регулатор. 

- Всеки си бае неговото? Това звучи смешно. 

- Смешно е, ако не е трагично. Никой не милее за народа си, а за малкото избиратели, които са ги избрали. Вярно е, че това е демократичния път в парламентарна република, но депутатите не трябва да забравят, че представляват нищожно малка част от населението. За това би трябвало да седнат на една маса и да видят какво очакват всички хора от тях. Само тогава ще тръгнем в правилна посока. Сега наблюдаваме кой как ще се изяви, за да може при следващи избори, които според мен ще са скоро, да гласуват отново за тях. Държавникът прави неща, които понякога не са популистки, но са полезни за нацията. За това казвам, че всеки си бае неговото. 

- Какво очаквате да се случи от тук нататък и ще има ли правителство?

- Сигурен съм, че ще се направи всичко възможно да се състави такова и причините са няколко. Едната е, че външните геополитически партньори искат правителство, защото без такова не може да се предприема нищо в областта на НАТО и външната политика на страната. Второ, идват президентски избори и ще е трудно да се провеждат две в едно заедно с парламентарните. Трето, партиите вече се охарчиха. Някои от тях имат финансов ресурс, но много от тях го свършиха и си дават сметка, че ще им е трудно. Дали обаче ще успеят да съставят правителство не знам и имам съмнения, знаейки че не могат да излязат от собствените си тясно скроени проектчета, за да видят голямата карта, на която е заложена България. 

- Липсват ли Ви патриотите в парламента, знаейки че вие сте патриотично движение?

- Въобще се чудя, че ми задавате този въпрос, след като точно пред Вас съм ги наричал карабатак и ги смятам за убийци на патриотични дух на българина. Ние истинските патриоти ще трябва да работим три пъти повече, за да вдъхнем отново самочувствие в излъганите родолюбци. Да им припомним на кого са потомци и е време България да се управлява само от хора, милеещи за нея. Да не са тясно скроени, които губят време в оцеляване и забогатяване. Сега тепърва нас ни очаква много работа, но съм сигурен, че ще успеем, знаейки колко хиляди млади хора ни следват и мечтаят за светло бъдеще. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика