"Вулканът" Вуцов пак изригна: Не да алармираме, а да пребием този, който ще управлява футболния съюз

Tреньорът на Янтра Габрово Велислав Вуцов изнесе реч след победата на тима му с 2:1 над Спартак (Варна) в срещата от 20-ия кръг на Втора лига. 

"Играхме по-добре. Имахме много ясна и точна идея как да спечелим. Противникът ни е разузнал, аз съм им гледал всички мачове. Спартак би с 5:0 48 и се превъзбудиха (бел.ред. - дублиращия отбор на ЦСКА 1948), че са толкова силни и толкова добри. Единствената среща, в която ни надиграха, е във Варна. Бяхме безобразни, направо ми се повръща от този мач от първата до последната минута.

Казах на футболистите да покажат, че не са тoлкова слаби, колкото бяха във Варна. Второто - че се гордея с тях. Имаме пет равенства, но поне в три заслужавахме да победим. Да не говорим за грешки, неволите от съдийско естество. Днес бяхме задължени да се отблагодарим на хората и ръководството, което прави уникални неща. По-организиран отбор от нашия в “Б” група няма, а и от половината в “А” група. По финансиране сме 12-13-ти в групата, но това, което е обещано на играчите - да живеят в добри апартаменти, да бъдат хранени, да имат медикаменти, е направено", коментира Вуцов. 

"Сега ни предстои много важен последен мач, който трябва да спечелим на всяка цена. След него ни предстои още по-важен мач - да седнем с ръководството и да видим как ще процедираме. Никой на никого няма да извива ръцете. Селекция правим. Вече направихме селекцията с Емил Колев и Недков. Толкова добре тренират, че ще получат шанс. Не сме недоволни от никой. Всички анализи ще ги правим другата седмица", каза Вуцов, след което се оплака от ранния час на мача и от това, че глобите му били по-големи от парите, полагащи се на Янтра за телевизионните права. 

“Играем понеделник от 12:15 часа, другия да го направят във вторник от 10:30 часа. Продадохме 2500 билети в предишни срещи. Имаме 400 деца, как да дойдат?

Ако ние не се съберем - треньори, ръководители, президенти и ние да сложим правилата. Нашите глоби са 20 000 лева, а от ТВ права 10 хиляди лева от 10 мача. В Румъния взимат 1,5 млн. лева от ТВ права. Кажете ми къде от Патагония до Аляска дават по 1000 лева на мач? Да се съберем и не да чакаме конгреса на 15 март. Не да алармираме, а да пребием този, който ще управлява футболния съюз.

Предложих на 10 колеги, поканих ги на среща, а те “как да дойдем”. Да си стоят вкъщи. Не е нормално хората да избират президента, клубовете го избират. Събираме се и казваме “няма да играем”.

Като мине 15 март ще кажа на много хора много неща. Имаше една стая “пушком”, там си пушат и говорят “бабини деветини”. Като не разбират, да питат”, добави Вуцов. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ