Ясен Петров, Луис Енрике, Дидиде Дешан ... - ФИФА пита и националните селекционери за бъдещето на футбола

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров ще вземе участие в онлайн дискусия за бъдещето на играта. ФИФА ще проведе утре и в четвъртък срещи с всички треньори на мъжки национални отбори, като видеоконференцията ще бъде водена от Арсен Венгер, който е ръководител на отдела за глобалното футболно развитие на световната футболна асоциация.

"Като треньори на мъжки национални отбори, тяхното мнение е от съществено значение. Възможностите да се съберем заедно в момента са ограничени и далеч във времето, но ние трябва да приемем настоящата възможност, тъй като подобен диалог ще ни помогне да защитим уникалното място, което футболът има в света, и да направим играта наистина глобална", заяви Венгер, цитиран от "Мундо Депортиво".

Основната тема ще бъде световният календар, който изготвя ФИФА за след 2024 г. Преди дни президентът на световната футболна асоциация Джани Инфантино защити идеята световните първенства да се провеждат на всеки две години. "

От МОК вече се противопоставиха на предложението, като изтъкнаха, че така ще се създаде неравнопоставеност между футбола и останалите спортове. Против е и президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ