Защо геймърите се нуждаят от компютри с 32 GB RAM и какви са предимствата им? 

РАМ паметта е компонент, който става все по-популярен сред геймърите. Ще разгледаме причините, поради които те се нуждаят от компютри с 32GB RAM, какви видове гейминг изискват по-висок RAM и какви са предимствата от разполагането с такъв мощен компютър. Геймърите се стремят към най-скъпата апаратура според възможностите си, защото тя гарантира не само гладкото подкарване на най-хитовите заглавия без бъгове, но и максимално гейминг изживяване. Най-често гейминг компютри 32 гб са перфектния избор, защото съпровождащите им характеристики са също достатъчно задоволителни, че да възпроизвеждат дори най-тежките версии на игрите безпроблемно. Въпреки че се използват конкретно за геймърски конфигурации, модели с висока оперативна памет могат да бъдат използвани и в индустрията или в домашни условия с цел максимално бързо обработване на данни. Те са на добри цени, в сравнение с останалите технически параметри, изисквани от добър gaming PC. Преди да направите вашия избор задължително проверете различните онлайн магазини, колко достъпни са цените и доставката, и дали продуктите имат включена гаранция.

Причини за нуждата на геймърите от повече RAM

Random Access Memory е краткосрочната памет. Когато отворите приложение, то се зарежда в RAM паметта, така че процесорът може да го достъпи бързо. PC с по-голям RAM означава, че може да съхранява повече данни едновременно, което е изключително полезно за геймърите, защото:

  • позволява ви да изпълнявате множество програми и приложения едновременно, без да забавя компютъра ви и да прекъсва гейминг изживяването. Това е полезно за геймърите, които обичат да стриймват онлайн или да записват, докато играят. Често подобни компютри използват YouTube влогъри, тъй като извършват множество процеси наведнъж през едно устройство;
  • помага да се намалят времената за зареждане. Игрите с висококачествени графики изискват повече RAM памет, за да се заредят бързо. Ако устройството ви има по-голям оперативен капацитет, играта ще се зареди по-бързо и ще можете да започнете действието по-скоро;
  • компютърът ви позволява гейминг с много по-високи настройки на графиката. Предложенията с висококачествени графики изискват повече RAM, за да работят гладко докато зареждат различните менюта в игровия процес. Ако имате модел с 32GB, може да играетe с най-високите графични настройки, без да изпитвате лагове;
  • подпомага гладкия онлайн гейминг. Някои игрови заглавия са достатъчно тежки, че да забавят PC с нормални параметри за ежедневно ползване. Тъй като се изисква използването на интернет връзка с висока скорост през цялото време на играта с други геймъри в интернет пространството, РАМ паметта е ключова характеристика, за да е успешен този процес. Онлайн геймърите прекарват дълги часове в гейминг сесии като някои от тях дори записват геймплея си. Това значително увеличава работата на процесора и видео картата, колкото и мощни да са те, но също и използва огромна част от РАМ паметта, за да подкарва голям брой тежки процеси.

Игри с високи изисквания и с какво помага РАМ паметта за добрия гейминг

Някои игри изискват по-голям капацитет на RAM от други. Съществуват такива, които изискват поне 16GB или дори повече, в зависимост от броя на процесите, които компютъра ще извършва наведнъж. Има някои от най-новите заглавия, изискващи 32 GB.

Тъй като това са препоръчителни изисквания, компютри с по-ниски параметри също биха подкарали някои от по-тежките предложения. Въпреки това, се приема по подразбиране, че на фон на съответната игра ще работят и други процеси на заден план, които дори незабележими също използват РАМ памет. Наличието на повече гигабайти осигурява по-големи възможности, както за съхранение, така и за поддръжка на конкретни процеси.

За да избегнем вредно за компютъра прекомерно натоварване трябва да се обърне внимание не толкова на марките, които предлагат съответния технически параметър, но по-скоро той да бъде комбиниран и съвместим с други технически параметри. Съпровождащи характеристики към РАМ паметта са твърдите дискове с цел съхранение на информация като HDD и SDD. Изборът зависи от възможностите и целите на дейност.

Предимства на PC с 32GB RAM

Компютърното устройство с 32GB RAM има няколко предимства, които го правят идеален избор за геймърите. Предимствата, от които може да се възползвате са безброй, но ще изброим част от най-важните такива:

  • осигурява по-гладко гейминг изживяване. Вариантът с по-висок капацитет може да обработва повече данни, което позволява по-гладък гейминг;
  • позволява бърз мултитаскинг. С по-голям капацитет на оперативната памет можете да стартирате множество програми едновременно, без да изпитвате забавяне. Това помага и за работни процеси, а не само гейминг. Ако използвате тежки визуални програми с цел видео обработка, трейдинг или други дигитални дейности, РАМ паметта може да е ключова за техническото представяне;
  • подобрява общата производителност на вашия PC като го прави по-ефективен с оглед процесите, които изпълнява. Позволява поемането на повече задачи и дава възможност за автоматизиране на процеси, стига да владеете програмния език според който да функционират и да ги поддържате;
  • предотвратява нуждата от надстройка в бъдеще. Понеже новите версии стават все по-изискващи, PC с 32GB може да се справи с тези изисквания, без да е необходима надстройка в близкото бъдеще. При настолните устройства дадени параметри могат да бъдат подсилени или заменени. При лаптопите този процес е по-труден, но не и невъзможен.

Устройствата с 32GB стават все по-популярни сред геймърите с добра причина. Те позволяват по-бърз мултитаскинг, по-гладко игрово изживяване и общо подобряване на производителността на компютъра. Графиката също е по-качествена. Някои игри изискват по-голям капацитет от други, така че е важно да погледнете изискванията на версиите, които искате да играете преди да поемете стъпка към последваща инвестиция. Различните модели за съхранение предлагат по-нелимитирани възможности спрямо паметта си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове