Заслужава ли си да инвестираме в тапети и какво да изберем?

Много хора изпитват известни съмнения по отношение на тапетите, защото не всеки е запознат как точно да ги постави, а и стойността им понякога е доста по-голяма. Ако искате вашия дом да бъде елегантен и стилен, обаче, това е най-добрият вариант за вас.

Само си представете колко по-стилно би стоял един елегантен и стилен ърбън тапет на стената на вашия дом в сравнение с просто една гола стена, което е измазана с латекс за 10-20 лева.

Тапети - инвестиция за дълго време

Макар че поставянето на тапети е много по-скъпо удоволствие, ако го направите правилно, няма да имате грижи около тях поне 10-15 години. В същото време, латексовите стени лесно се цапат, трудно се почистват и дори когато го направите, след почистването остава следа.

В същото време, според специалисти от ПРАКТИС, на пазара в страната се предлагат модели, които са наистина много стилни, имат уникална на допир текстура и напомнят на скъпа мазилка. Те се изработват по начин, който ги прави наистина много ефектни и ще направи вашия дом да изглежда много по-скъп и луксозен.

Какъв модел тапети да изберем

Ако в края на краищата сте решили да инвестирате и да поставите в своя дом тапети, ориентирайте се към по-модерните модели винилови тапети. Те са доста по-издръжливи от традиционните хартиени модели.

Тъй като се предполага, че ще издържат по-дълго време, важен е и момента с почистването. Много от тях могат да се почистват без проблем, като някои модели могат дори да се третират с химикали.

Все пак, от Praktis.bg ни съветват да бъдем внимателни и да съблюдаваме правилата за почистване в съответствие с конкретния модел, който сме закупили. Някои повърхности са по-чувствителни от други и е важно да се поинтересуваме как да се грижим за модела, който сме избрали.

Качествените модели са скъпи

Важно е да знаете, че качествените модели са доста скъпи и могат да ви излязат не малко пари. Обикновено по-евтините модели са направени от хартия, което ги прави лесни за повреждане при влага, мухъл и дори при допир с неизмити ръце (всички ние знаем това, особено ако имаме деца или внуци, а понякога и от собствен опит!).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл