Здравко Здравков разкри лична семейна драма: Изпитах голяма гордост, когато синът ми прояви смелост да говори за проблемите си

Бившият национален вратар Здравко Здравков разкри за сина си Павел, който е бивш участник в "Сървайвър", че е бил зависим от хазарта. 

"Изпитах голяма гордост, когато синът ми прояви смелост да говори за проблемите си. За мен е най-важно да дам пример на децата си. В началото отричахме, че е хазартно зависим. Бяхме заслепени, че всичко е нормално, че той не би го допуснал", разкри Здравков пред bTV.

"Сигурен съм, че много хора си казват, че това не може да им се случи, но това не е така. Хазартът за нас вече е мръсна дума. Сигурен съм, че много родители боледуват при споменаването й", добави още той. 

Павел разказа как е започнала неговата хазартна зависимост: "Отгледан съм с много любов. Липсвало ми е само присъствието на родителите ми понякога. Първите ми стъпки започнаха около 9-ти клас покрай приятели. Първо се започна със залози по 1-2 лева, но после станаха по-големи. Първоначално печалбите те влекат, но после нещо друго започва да те дърпа. Адреналинът ти дава самочувствие, че може да се справиш в света. Никой не знаеше, че играя. Имах измислени алибита. Отричах, че имах нужда от помощ. Опитвах се да спра сам".

"Колкото и да има споделяне и доверие, когато съжителстваш с един зависим, той започва да те манипулира. Осъзнахме, че започват да изчезват неща от вкъщи. Времето ме научи, че физическото наказание не е начинът. Минахме през заплахи, гонехме се от вкъщи, беше сериозна драма", добави Здравко Здравков.

"Ставах лош човек, когато играех. Ставах неискрен. Пред хората бях човек, който се труди, но това беше маска. Зад нея бях самотен, тъжен и изплашен", допълва Павел.

Той прибягнал до взимането на бързи кредити, за да има пари за хазарт: "Не ги смятах за проблем. В главата ми беше лесно да ги върна. Дори не четях договора. За мен бяха важни само парите."

В последствие обаче неговата хазартна зависимост преминава към алкохолна.

"В един момент толерансът ми към хазарта започна да става доста голям. От страх минах от хазарта към алкохолизма. Беше ме страх да си погледна телефона, защото ме търсеха кредитори. Започвах да пия от обяд, от сутринта. Само така имах самочувствие да комуникирам с хора."

Павел споделя, че неговата приятелка му е дала най-много кураж: "За да започнеш възстановяване ти трябва външна сила. Тя беше този човек за мен. Беше съкрушително. Най-трудното и най-прекрасното нещо в живота ми беше, когато се предадох и разбрах, че не мога да се справя сам. Щастлив съм в какъв човек се превърнах след възстановяването си."

"Не подценявайте зависимостта и хазарта, но не се страхувайте. Всеки проблем има решение", добави още баща му Здравко Здравков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ