В Бургас арменци представят традиционните си ястия

Славата на арменската грис халва е че е много апетитна и ронлива като пясък

На 25 юни 2024 г. от 10:30 часа, в Етнокухнята на музея (на улица „Славянска“ № 69), арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия. Събитието е част от проекта „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. В него Църковното настоятелство към Арменската апостолическа православна църква „Сурп Хач“ е партньор на Бургаския Регионален исторически музей. В приготвянето на арменските специалитети ще участва и Арменското благотворително дружество „ХОМ“ с председател Маргарет Шахинян.

Арменската кухня е вкусна и изключително разнообразна, а арменките са ненадминати домакини и могат да изумят и най-взискателните дегустатори.

В музея остават верни на първоначалната си идея в Етнокухнята да се приготвят традиционни, но лесни ястия от популярни и достъпни продукти, за да не се забравя вкусът на истинската храна. Затова гостите Азниф и Маргарет на място, по стари семейни рецепти ще направят два вида арменски кюфтенца – магданозени и лещени. В сезона на билките и зеленината е логично ситно нарязаният ароматен и свеж магданоз да не е само подправка, а основна съставка. В кюфтенцата от червена леща ще има и фино смлян булгур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони