Гордън Рамзи - Магнатът с менюто

Колосът от кухнята Гордън Рамзи обича да нахлува в заглавията с добре овкусени новини и да сервира на публиката поредните порции от собствената си, вече глобална, марка. Тези дни той е в англоезичните медии с противоречиви новини около новия си джин. А в България Рамзи продължава да забавлява с трети сезон на поредицата „Кулинарният изследовател“ по National Geographic.

Личната репутация на Гордън едва ли ще пострада драматично след като в Обединеното Кралство спряха реклама в социалните мрежи на новата му марка джин. Рамзи промотира напитката като вдъхновена от реките, езерата и пейзажите на Шотландия. В публикация за Фейсбук и Инстаграм се твърди, че джинът на световноизвестния майстор готвач съдържа полезни антиоксиданти и витамини. Рекламен регулатор на Острова оспори тези твърдения и нареди рекламата да не бъде излъчвана в тази си форма и с тези послания.

Производителите я изтриха и обещаха да не я пускат отново. Но Рамзи със сигурност ще продължи да развива своя интерес в алкохолната индустрия. Елитният шотландски шеф и майстор на шоубизнес похватите за смесване на кулинарната магия с рейтинговата телевизионна естетика винаги държи да е на върха на хранителната верига. Той е фен на авантюрите и това го мотивира да заложи на поредица като „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател”. Рок звездата на международната кухня е лицето и рецептата за успеха на предаването, излъчвано в 172 държави на 43 езика. „Изследваме нови региони, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история. Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас“, казва Рамзи.

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.

Рамзи е една от най-високоплатените и разпознаваеми глобални знаменитости, първият шотландски готвач с няколко звезди „Мишлен” и създател на риалити кулинарни предавания, които завладяха ефира в десетки държави, включително и България.
Сред тях са продукциите “The F Word With Gordon Ramsay”, “Gordon’s Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back”, “Мастър Шеф”, “Мастър Шеф за деца”, “Кухнята на ада” и “MasterChef Celebrity Showdown”, както и “Най-добър нов ресторант” на Bravo и състезателното предаване на Food Network “Food Court Wars”.

Състоянието му се оценява повече от 220 милиона долара, а през 2018-а година той беше класиран на 33-то място в списъка с най-високоплатените световни знаменитости. Наскоро той сподели, че не иска да оставя огромни средства на своите пет деца и желае те сами да успеят в живота без да разчитат на колосалното му богатство. Подобно желание изрази и неговият сънародник и вече бивш Джеймс Бонд Даниел Крейг.

Гордън Рамзи основа мултимедийното продуцентско студио от ново поколение Studio Ramsay е през 2016 година. Така вече е могъщ продуцент, но страстта му винаги е била да води пред камерите.

 

Един от най-енергичните професионалисти на планетата

Гордън е голяма работа - постигна такъв феноменален успех в ресторантьорски бизнес, а после пренесе модела си в телевизията и стана световна звезда. Напълно заслужено. Той е един от най-енергичните професионалисти на планетата. Постоянно има нови интересни идеи. Аз също съм искал съвети от него и не мога да се оплача.

Саймън Кауъл, бизнесмен и продуцент

 

Не съдете книгата по корицата

Дори в Хаваи, където не всички хора знаят кой е Гордън Рамзи, репутацията му го предхожда. Аз бях скептична и не знаех дали искам да работим заедно защото нямах представа дали ще се отнеся с уважение. Но се опознахме през тези изживявания - събирахме заедно храна и споделихме скромно блюдо заедно. Той споделя много повече от храна. Споделя истории, спомени, и в този момент осъзнах, че не само съм намерила нов приятел, но съм научила толкова много нови неща. Не съдете книгата по корицата!

Кими Вернер, гмуркачка и шампионка по подводен риболов

 

Превърна готвенето в телевизионна драма

Гордън Рамзи промени цялата игра с готварските предавания. Той има вродения талант да инжектира интензитет във всяко нещо, което прави - особено ако го прави с висококачествени продукти пред камера. Той превръща готвенето в телевизионна драма и поставя нови стандарти в този жанр. Рамзи има страшно много имитатори, но той остава единствен и неподражаем. Чувството му за хумор е сурово, но брилянтно.

Брет Истън Елис, писател

Фен на бокса и Тайсън Фюри

Гордън Рамзи е голям фен на спорта и често може да бъде забелязан на най-скъпите места на различни атлетични прояви. Той особено много харесва бокса и дори влезе в съблекалнята при британската звезда Тайсън Фюри, за да го надъха преди последния му мач. Двамата се снимаха заедно, а Рамзи изгледа двубоя със сина си. Самият той тренира с тежести редовно, за да бъде във форма за постоянните ефирни ангажименти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети