Готвачи и бармани ще мерят сили на престижно състезание през декември

В периода между 5-и и 7-и декември регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ ще посрещне за първи път престижното състезание за професионални готвачи и бармани – BIOREST CUP. 

В кулинарната надпревара ще вземат участие едни от най-изявените таланти, не само от нашата страна, а и от Балканите.

Целта на състезанието е да мотивира участниците да покажат своите умения, както и да ги развият, също да премерят сили отборно и да усъвършенстват знанията си.

Участниците ще имат възможност да научат последните тенденции, да се запознаят с най-добрите и нови продукти и техники, предлагани на пазара.

Те ще бъдат оценявани от професионално жури, състоящо се от едни от най-големите имена в света, ръководещи ресторанти, наградени със звезда Michelin.

Сред тях са Алберт Адриа и Едуард Азуаза - шеф готвачи, доказали своя талант и готови да споделят опита си. В журито за оценка на барманите ще бъдат международно признатият Благой Кузмански и звездите на култовия бар „Парадисо“ – Барселона.

На специално събитие в София организаторът Петър Петров представи надпреварата, заедно със своите помощници от известни столични заведения – Владислав Пeнов, Николай Попов и Даниел Николов.

Пред всички тях от Америка се представи и самият шеф готвач Азуаза. Той сподели: “Изключително съм щастлив да бъда част от първото издание на BIOREST CUP. Вярвам, че този формат ще вдигне изключително много нивото в България. Ще се видим на състезанието“. 

Първа награда за кулинарното състезание за отбора победител е 10 000 лева, а за състезанието за бармани ще бъде сумата от 5000 лева.

Състезанието за готвачи е отборно, като всеки отбор се състои от трима души - главен готвач, помощник готвач и сладкар. Готвачите ще разполагат с до 150 минути, за да представят пред журито тристепенно меню на тема „Традиционни ястия с модерен прочит“.

В кулинарната надпревара ще бъдат допуснати максимум 16 отбора за надпревара в голямото състезание през декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме