Диетата на пара помага за отслабване

Рибата на пара винаги се е смятала за много изискано ястие.

Можете да я спазвате неограничено време

Храната, приготвена на пара, без добавяне на масло, без пържене и пушене, се смята за диетична и подпомага загубата на тегло. Диетата на пара има огромен брой предимства и е единствената, която не може да навреди на здравето. Тя е балансирана и можете да се придържате към нея за неограничен период от време. 

Основните предимства на тази диета са очевидни. Можете да ядете месо, птици, риба, зеленчуци, зърнени храни, плодове и дори тесто. Готвенето е лесно, удобно и бързо. Ястието ви не може да загори или да се препече, няма нужда да стоите постоянно над котлона. Пълната липса на мазнина при готвене е гаранция, че храната е лека и диетична. На пара тя запазва хранителните си вещества по-добре. Ето защо парната диета има положителен ефект върху работата на вътрешните органи и системи. Благодарение запазването на повечето витамини и минерали в храната по време на готвене, тя се оказва по-здравословна и по-полезна - това допринася не само за загубата на тегло, но и за подмладяване: състоянието на кожата, косата и ноктите се подобрява значително. 

С диета на пара можете да загубите до 1,5-2 кг наднормено тегло на седмица. Определено отслабването не е бързо и рязко. Въпреки това, ефектът може да бъде подобрен чрез спазване на няколко правила.

Следвайте принципа на разделното хранене. Яжте риба и месо без въглехидратна гарнитура, с изключение на листни салати. Интервалът между консумацията на въглехидратна храна и протеин трябва да бъде най-малко 4 часа.

Последното хранене да бъде не по-късно от 3 часа преди лягане. Няма специални ограничения за хранене през деня - можете да ядете толкова често, колкото искате.

Оризът, елдата и другите зърнени храни се приготвят най-добре без сол, но с подправки или соев сос.

Ако не можете без сладко, тогава спокойно заменете обичайните шоколади и еклери с десерти на пара - например ябълки или круши, приготвени с мед и ядки.

Основното правило е да избирате внимателно продуктите, които ще готвите на пара. Зеленчуците трябва да са цели и здрави, не е нужно да вземате презрели, тъй като те ще се разварят, ще загубят вкуса и външния си вид. Продуктите не се нарязват на ситно, защото могат да се превърнат в каша по време на процеса на готвене. Не забравяйте да спазвате времето за готвене на определени ястия, в противен случай те ще загубят своите вкусови и здравословни свойства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве