Дмитрий Назаров похапва „змийска супа“

Звездата от “Кухня” е убеден, че знае повече за кулинарията от много готвачи

Артистът е работил като сладкар в пекарна, където приготвял кифли със стафиди

Руският актьор Дмитрий Назаров е известен на българската публика от хитовия комедиен сериал “Кухня”. Там той е в ролята на шеф-готвача Виктор Баринов. Наскоро руснакът призна в интервю, че баща му е бил забележително добър готвач. Неговите кулинарни умения вдъхновяват бъдещия актьор да експериментира: например, като дете, Дмитрий без проблем си прави супа (с помощта на готварска книга) и пържи картофи. В младежките си години Назаров работи като сладкар в пекарна, която произвежда прочутите кифли със стафиди. Години по-късно, когато му се налага да свикне с ролята на главен готвач, уменията са му от голяма полза. Днес Назаров се изявява често и като водещ на редица популярни телевизионни проекти, включително за храна.

Артистът няма любима кухня. “Невъзможно е постоянно да ядете едно и също ястие и да обичате една и съща кухня, защото се получава пренасищане. Добре, че има избор. Руската кухня ми е най-близка, защото съм израснал с тези ястия. Но е невъзможно да се ядат кнедли или борш всеки ден. Не бих живял дълго на суши, въпреки че имам добро отношение към японската кухня. Откакто хората започнаха да пътуват, да общуват помежду си и да се черпят с националната си храна, всички кулинарни традиции се смесиха”, разсъждава Назаров.

Едно от ястията, които често присъстват на семейната трапеза в дома на Дмитрий е приготвяната от съпругата му Олга “змийска супа”, в която всъщност няма змии или други влечуги. Така наричат зеленчукова супа без месен бульон и всеки път съставът є се променя. “Подобно на пицата, тя се приготвя най-често от това, което е под ръка, от зеленчуци, които присъстват в хладилника. Когато има малко време за готвене, а много усти са гладни, змийската супа върши чудеса, особено със заквасена сметана и прясно смлян пипер”, обяснява артистът.

Самият Назаров се е усъвършенствал в приготвянето на барбекю и си има своя рецепта, която отказва да разкрие, но признава, че едно от важните условия за качествен шашлик е времето, в което ще бъде поставен на огъня. Желателно е това да става когато въглищата на скарата придобият сивкав цвят. Благодарение на готварските си умения придобити през годините, Назаров безпроблемно влиза в ролята на шеф-готвач в телевизионния сериал “Кухня”. “Бях готов за тази работа, мога да кажа, че знам повече за гастрономията от много готвачи, но всеки от тях готви много по-добре от мен. Все пак не съм готвач, а артист”, завършва той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес