Изберете сирене според зодията си

Овен

Твърд Пармезан

Овните са силни, смели, честни и страстни хора, а пармезанът е единственото сирене, което отговаря на тяхната личност. Твърдо, сухо със сложен вкус, то може да устой на всякакъв натиск, точно както Овните са мистериозни експериментатори, които винаги намират нещо, с което да се откроят от тълпата. Те на всяка цена и упорито отстояват това, което е правилно и никога не се страхуват да кажат какво мислят. Пармезанът е класика и в момента е сред най-предлаганите сирене в елитните ресторанти. Неговата изключителна твърда консистенция и завладяващ аромат на подправки няма да оставят никого безразличен. През 2014 г. от експерти е признато за най-вкусното сирене.

Телец

Маслена Гауда

Телците жадуват за стабилност. Те са отговорни и понякога упорити. Ето защо гауда е подходяща за тях. Можете да разчитате на това сирене. Винаги сте сигурни в неговия орехов, маслен и мек вкус с нотки на карамел. С възрастта сиренето става по-силно и вкусно. Телците са сдържани и спокойни. В живота се стремят към просперитет и добри доходи. Проявяват постоянство, а думата „бързо“ е неприемлива за тях. Не пропускат нищо, когато избират сирене. Звездите съветват да хапват гауда, защото това младо холандско сирене има деликатен кремообразен вкус. Колкото е по-зряло, толкова по-интензивен аромат придобива и е по-сухо. Ще ги зарадвате ако им подарите цяла пита гауда. 

Близнаци

Ароматно Козе

Близнаците са сложни и многопластови, но и много меки. Изглежда, че в тях живеят две противоположни личности. Ако искате да задържите интереса им, опитайте се да изглеждате „сложни“ и многостранни. Същото  важи и за кулинарните им предпочитания - само необикновено, само ново! Те обичат козе сирене, което има остър, но нежен аромат и е лесно за намазване. Колкото по-старо е, толкова по-ярък е ароматът му. Добавено към зеленчукови салати, гювечи или просто намазано върху препечена филийка, козето сирене ще накара вкусовите ви рецептори да избухнат. Друго голямо негово предимство е съдържанието на значително по-малко калории от други видове сирене.

Рак

Кремообразен Камамбер

При емоционалните и чувствителни Раци е нужно да проявите постоянство и деликатност, за да ги накарате да се отворят. Те предпочитат сирене, което отговаря на тяхната природа. Според експерти, камамберът е идеален за тази зодия. Твърдата кора отвън крие течна и вискозна сърцевина. Камамберът върви най-добре с ядки, плодове и мед. Гурме експертите съветват да „отмиете“ сиренето с леко вино. Камамберът е като грозното патенце – не е симпатично отвън, но прекрасно отвътре. Горната коричка е леко неапетитна, но вътре има кремообразна консистенция, която е с уникален вкус. Също както при Раците – под здравата и твърда обвивка се крие фина и сантиментална природа. 

Лъв

Елитният Чедър

Лъвовете обичат лукса, изобилието и качеството. Те винаги изтъкват себе си пред останалите и искат да покажат статуса си с всичко, дори и с храната. Тъй като са родени лидери, те са страстни, щедри и понякога арогантни. Звездите казват, че чедърът подхожда най-добре на тази царска зодия. То намира голямо приложение в кулинарията и често е съставка на сосове, супи, салати и дресинги към тях, а нерядко с него се приготвят сандвичи, солени и сладки хапки, мъфини и солени кексове. Чедърът няма да ви разочарова. То е елитно и често се произвежда в ограничени количества на базата на билки, събрани високо в планините. Вкусът му е мек, билков, с орехови тонове и с леко солен привкус.

Дева

Италианска Горгонзола

Девите избират естествената и натурална храна и нито един продукт не влиза в устата им без стриктна проверка на качеството и надеждността на неговия производител. Толкова държат на перфектната храна, че не е изключено да отскочат до близката ферма, където се прави любимото им сирене, за да се уверят лично в професионализма на работниците. Анализират всяко тяхно действие. Девите харесват италианската горгонзола. Това сирене е бяло на цвят със зеленикава плесен и се използва за приготвяне на сосове и зеленчукови крем супи. Сервира се и като самостоятелно ястие като предястие. Има богат и комплексен вкус и мека текстура, а зеленикавите оттенъци му придават пикантност.

Везни

Мека Рикота

Везните са знак за „партньорство“, а в гастрономията това означава сирене, плюс вино, плюс мед. Тоест за тази зодия е подходящо сирене, което върви добре с различни храни и напитки. Любители на традициите, спокойните семейни вечери и неделните закуски в любимото кафене, Везните харесват традиционни вкусове. Те са предпазливи към кулинарните експерименти. Затова почти безквасното леко сирене рикота е идеално за тях. Получава се от суроватка, която е останала след отделянето на първичната сирна маса. Има много мек и чувствен вкус и е подходящо за всякакви десерти, равиоли и лазаня, в комбинация със зеленчуци. Вкусът му се подчертава с плодове и чаша плодово вино.

Скорпион

Солена Фета

Скорпионите обичат интензивни и силни аромати. Що се отнася до гастрономическите им предпочитания, често се смятат за хора с елитен вкус. Сиренето фета ще се хареса на този мистериозен и противоречив знак от зодиака. То е солено, с приятен млечен аромат и е подходящо за зеленчукови салати и печива (бутер сладкиши, пиде, тарти). Класическа комбинация са парченца фета, увити в печени тиквички. Смята се, че произходът на сиренето датира още от VIII век пр. Хр. Родината му е Гърция. То е бяло, ароматно и с приятен вкус. Приготвя се основно от краве или овче мляко, което го прави изключително полезно. Производственият процес е дълъг, но резултатът винаги е впечатляващ. 

Стрелец

Надупчен Ементал

Вечни скитници и търсачи на най-доброто, Стрелците обича да изследват отдалечените кътчета на света и неговите гастрономически традиции. Те непрекъснато се движат, суетят се и тръгват да покорява нови върхове. Традиционното швейцарско сирене ементал е идеално за тях. То се произвежда в района на река Еме, от където идва и името му. Това е едно от най-трудните за производство сирена, защото има много дълъг ферментационен процес, по време на който се образуват типичните дупки. Характерен за него е вкусът на ядки, който се засилва при по-зрелите сирена. Младите имат мек до сладникаво-орехов вкус, докато сирената, които са зрели 4-5 месеца имат леко пикантен привкус.

Козирог

Перлена Моцарела

Като почитатели на традиците, Козирозите ценят преди всичко качеството. Новите „тенденции” в сиренето не ги впечатляват, а само онова, което е проверено от времето. Затова класическата италианска моцарела е тяхното сирене. То е меко и се продава под формата на малки топчета, напоени със саламура. Има почти бял, порцеланов цвят, гладка, перлена повърхност. Добавяйте топчета моцарела свободно към салати, сосове, като гарнитура към зеленчукови ястия, а пицата е неповторима, ако отгоре подредите няколко перлени топчета. Кулинарите препоръчват да я оставите за 2 часа на стайна температура преди да я поднесете, за да усетите естествената й еластичност и мекия вкус.

Водолей

Кралят Рокфор

Малко ексцентрични, Водолеите обичат да опитват нещо ново и нестандартно. За тях е важен не само крайният продукт, но и всички подробности за неговото производство: как, кога и къде? Още по-добре е сиренето да има своя собствена, специална история. Веднага ще се влюбят в соления и леко стипчив вкус на сиренето рокфор. Наричат го „краля на всички сирена”. Това е най-популярното и харесвано синьо сирене по целия свят и има най-нестандартния технологичен процес на производство, защото отлежава в пещери. То е истинска наслада за небцето и сетивата. Може да добавите настърган Рокфор към всички свои любими ястия, за да им придадете интересен и апетитен вкус и аромат.

Риби

Пикантно Бри

Рибите имат сложен характер и умеят да съчетават в себе си загадъчност, жизнерадост и чувствителност. Френското сирене бри ще им допадне както на вкус, така и като текстура. Наричано често „кралицата на сирената”, то се продава под формата на плоски тортички, покрити с тънка коричка. Този млечен шедьовър е толкова ароматен и вкусен, че не е необходимо да го подлагате на кулинарна обработка. Консистенцията му е леко желеобразна, под плесента има лек пикантен вкус с дъх на амоняк и плодови нюанси. Консумира се като мезе със сухо вино. Въпреки че французите често го използват като пълнеж за кроасани. Чаша сухо вино и нарязано сирене ще откъснат ума ви от ежедневните проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп