Италианска салата с печени праскови и бурата

Тази салата ще накара всеки любител на комбинацията сладко-солено, а и не само, да си оближе пръстите!

Необходими продукти:

  • 2 праскови;
  • Зехтин;
  • 2 шепи рукола;
  • 6 резена прошуто;
  • 1 топка бурата;
  • Връзка босилек;
  • 2 супени лъжици препечени кедрови ядки.

Дресинг :

  • 3 супени лъжици зехтин;
  • 2 супени лъжици балсамов оцет;
  • 1 ч. л. течен мед;
  • 1 червена люта чушка, нарязана на ситно;
  • ½ скилидка чесън.

Начин на приготвяне:

За да направите дресинга, разбийте заедно зехтина, оцета и меда в купа, след което добавете чушката и чесъна, и разбъркайте .

Загрейте тиган на силен огън. Намажете половинките праскови с олио, след което ги изпечете, докато се овъглят и карамелизират на повърхността.

Разпръснете руколата в чиния, отгоре покрийте с прошуто, добавете прасковите и поставете бурата в средата. Изхвърлете скилидката чесън от дресинга и изсипете върху салатата. Завършете с босилека и кедровите ядки и сервирайте с хрупкав хляб, по желание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме