Любимата диета „3-2-1“ на Джесика Алба

Джесика Алба някога е била пълничко момиче. 

Актрисата се вталява с нея след раждането на всяко от трите си деца

Актрисата Джесика Алба, която през 2015 г. сп. „Форбс“ обяви за най-богатата самоиздигнала се жена и която редовно влиза в различни класации на американски списания за най-секси дама, не винаги е изглеждала перфектно. Като малка дори страда от наднормено тегло, което смята за наследствено, защото всички в рода й са доста пълни. През тийнейджърството минава в другата крайност – развива анорексия и стига до тегло 45 кг при височина 1,70 м. Постепенно преодолява хранителното разстройство, но всяко от ражданията й (тя има три деца - на 12, 8 и 2 години) и периодите на кърмене водят до качване на килограми и необходимостта да бъдат сваляни бързо заради ангажименти в киното. Актрисата се оплаква в интервю, че ражданията са съсипали тялото й. 

Специално за нея диетолог разработва режима „3-2-1“, с който да възвърне бързо формата си по време на кърмене. И сега актрисата се придържа към основните принципи на диетата, като се храни разделно. Набляга на закуската, която се състои предимно от омлет от белтъци или обезмаслено сирене. Обядът й е голяма салата, а вечер си позволява месо – пилешко или пуешко, без кожа. Избягва всякакви тестени храни, захар, сол, сосове, алкохол, кафе. Понякога хапва малко шоколад. 

Пилешко филе със сос от горчица и вино

Необходими продукти:
4 пилешки филета с кожа
5-6 с л. зехтин
1 пълна с.л. зърнеста горчица
1 глава лук, 2 скилидки чесън
200 мл бяло вино
200 мл течна готварска сметана
сол
2 стръка пресен розмарин

Начин на приготвяне:
В загрятата мазнина слагаме филетата с кожата надолу да се запържват на умерена температура около 4 минути. Обръщат се да се запържат и от другата страна. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме лука и чесъна, но увеличаваме температурата. Добавяме виното и изчакваме да се поизпари. При сравнително висока температура това отнема до 2-3 минути. Следват горчицата и сметаната. Оставяме да ври около минута и дърпаме от котлона.

Желирано кисело мляко с малини

Необходими продукти:
750 г кисело мляко
500 г малини
200 г пудра захар
4 ч.л. желатин
1 лимон
прясна мента за украса

Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в малко хладка вода и го оставяме да набъбне, след което го втечняваме на водна баня. Добавяме го към разбитото кисело мляко. Прибавяме и малините, които леко сме разбили, прясно изстискан лимонов сок и малко настъргана лимонова кора. Накрая слагаме пудрата захар и хубаво разбъркваме продуктите. Разливаме сместа в подходящи купички или чаши за десерт и прибираме поне за 4 часа в хладилник, за да се желират. Преди поднасяне купичките се потапят за кратко в топла вода и се обръщат върху чинийки. Украсяват се с мента или други пресни подправки и с цели малини. 

Пуешки бутчета на фурна

Необходими продукти:
4 пуешки бутчета
2 стръкчета розмарин
300 мл бира
1 глава чесън
3-4 с.л. олио
2-4 листа салвия
3-4 клончета мащерка
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
За соса
1 голяма глава лук
200 мл бяло вино, 3 с.л. масло

Начин на приготвяне:
Осоляваме бутчетата, наръсваме ги с червен пипер, слагаме ги в тавичка или йенска тенджера, добавяме пресните подправки и наливаме бирата и олиото. Чесъна слагаме на цели скилидки, без да ги белим. Завиваме с фолио или слагаме капака на йенската тенджера и печем 40 минути на 200 градуса и 2 часа на 160 градуса. След като махнем фолиото, оставяме във фурната още 15-ина минути, колкото кожичката да хване коричка. През това време приготвяме лучения сос. За него трябват 10-ина минути. Запържваме лука в маслото, добавяме виното и оставяме да изври. Подправяме със съвсем малко сол. След края на печенето с този сос се залива месото.

Омлет от белтъци с извара

Необходими продукти:
7 белтъка
1 цяло яйце
100 г обезмаслена извара
1/3 връзка магданоз
1/2 домат
сол

Начин на приготвяне:
Белтъците се смесват с цялото яйце и се разбиват до получаване на еднородна смес. Прибавят се изварата, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Сместа се разстила в предварително загрят тефлонов тиган. След 3-4 минути оформеният омлет се обръща за запичане и от другата страна. Минута-две по-късно ястието се снема от огъня и се поръсва със ситно настъргания домат. При желание можете да подправите с малко млян черен пипер.

Всичко на показ

С разделно хранене сваляте 12 кг за 12 дни

Лято е. И да ходите на плаж, и да не ходите – крайно време е да смъкнете някой и друг излишен килограм, натрупан покрай стоенето вкъщи. Интернет е пълен с диети, обещаващи бързо и сигурно отслабване. На особено внимание се радват хранителните режими на звездите, които често са разработени специално за тях. Такава е 12-дневната диета „3-2-1“, създадена за американската актриса и секссимвол Джесика Алба. Нейна привърженичка е и Холи Бери. 

Основният принцип на „3-2-1“ е разделното хранене. Първите 3 дни се ядат само белтъчини – пилешко и пуешко без кожата, нетлъста риба, омлет от белтъци (без жълтъците), нискомаслено мляко и извара. Следващите 3 дни се ядат въглехидрати - плодове и зеленчуци, като е добре да се редуват – например един ден зеленчуци (сурови, на пара, на супа), следващия ден – само плодове. Но няма страшно и да се смесват. После идват два дни отново на белтъчини и два дни на въглехидрати, накрая – един белтъчен и един въглехидратен ден. 

За тези 12 дни би трябвало да свалите 12 кг. Захранването е постепенно – придържайте се към същата схема, като прибавяте още продукти. Храненията са по 5 на ден – 3 основни и 2 междинни. Не прекалявайте с големината на порциите! Пийте поне 2 литра вода. Последното хранене за деня да не е по-късно от 18 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме