Любимата диета на Наталия Водянова

Есента предлага витамини на корем

Богат запас от витамини за студените дни предлага есенният пазар. Нутриционистите съветват да си ги набавяме по естествен път, чрез храната, вместо да гълтаме синтетичните им аналози. На първо място кандидати да водят класацията на най-полезните есенни зеленчуци са зелето и морковите. Първото е богато на витамини С, А, Е и U (лек за язва), вторите - на провитамин А, важен за зрението. Червеното цвекло прочиства отлично черния дроб. Да не забравяме родната ряпа - бяла и черна, която освен че е богата на витамини, освобождава кухината на вътрешните органи от слуз и по този начин облекчава кашлицата. Целината е полезна за хората с високо кръвно налягане. Спокойно можем да добавим и авокадото, което присъства целогодишно на нашия пазар. То не случайно е наречено суперхрана заради богатото съдържание на витамини и здравословни мазнини. Любителка на зеленчуковите и плодовите салати е руският модел Наталия Водянова, която благодарение на начина си на хранене поддържа тегло от 52 кг при височина 176 см. При това е родила пет деца!

Топ моделът поддържа фигура с хранене на интервали

Супермоделът Наталия Водянова, която през септември подписа граждански брак в Париж с милиардерския наследник Антоан Арно, се оплака в социалните мрежи, че прекарва по цял ден в кухнята и готви за десет души по два пъти на ден. Това стана по времето, когато пандемията от коронавирус завладя Европа и голямата фамилия се самоизолира в извънградска къща.

Независимо от няколкото домашни помощници, които живеят в семейството, се налагало Наталия да готви за любимия си, децата и роднините, изолирали се заедно с тях. Проблемът е, че се опитвала да угоди на всекиго, защото винаги някой не обичал или не искал нещо. А тя, възпитана от дете да не изхвърля храна, често дояждала останалото от предния ден.

Извънредната ситуация не пречи на топ модела от време на време да спазва режима си на хранене, благодарение на който успява да запази идеална фигура. Според него първото хранене трябва да бъде не по-късно от 10 ч., а последното - в 18 ч. След 10 ч. е забранено да се ядат по-калорични храни, пълно табу има върху всякакви хлебни изделия и безалкохолни напитки. Наталия пие най-малко 1,5 л чиста вода на ден.

Обилната сутрешна закуска, включваща и не чак толкова здравословни храни, започва с шипкова отвара за събуждане на организма и завършва с чаша горещ чай без захар. Обядът - около 14 ч. - се състои от прясна или варена растителна салата, подправена само с лимонов сок, без мазнина. Към нея моделът изпива чаша зелен чай, който може да е подсладен с малко мед. Вечерята се състои от 2 чаши билков чай без захар или мед.
Когато не е на такава строга диета, Наталия Водянова си позволява всичко, което обича - торта, шоколад, кафе, чаша бира или червено вино. Трудно устоява на сарми, пирожки, кнедли и пай със зеле.

Руски зелев пай

Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
3/4 ч. ч. брашно
сол и пипер на вкус
1 равна ч. л. бакпулвер
1 малка зелка
сусам за поръсване (по желание)
копър
4 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на ситно, леко се осолява и се задушава. Към него се добавят черен пипер и копър, по желание - и малко маслини, нарязани на кръгчета. Смесете 1 яйце, брашното, зехтина, бакпулвера и киселото мляко, добавете щипка сол. Тестото (подобно на кексово) трябва да има средна гъстота, защото ще се сгъсти допълнително. Останалите 2 яйца се разбиват в отделна купа. Намажете тавичката, в която ще печете пая, с растителна мазнина. Изсипете половината тесто, след това сложете плънката от зелето. Залейте отгоре с разбитите яйца и накрая изсипете другата половина от тестото. По желание може да поръсите с белен сусам. Печете зелевия пай във фурна на 200 градуса за около 20-30 минути. Готовността се проверява с клечка за зъби.

Салата с авокадо

Необходими продукти:
1 маруля 
1 връзка репички 
1 краставица 
2 домата 
1 авокадо 
копър и магданоз 
зехтин 
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци на кубчета, добавете подправки по ваш вкус, копър и магданоз, и подправете със зехтин. Авокадото трябва да е леко омекнало, но не и разкашкано. Ако плодът е прекалено твърд, значи не е узрял и ще трябва да го почакате ден-два.

Салата от зеленчуци

Необходими продукти:
1 морков
1 домат
1/2 малка глава лук
1 с. л. оцет
1 с. л. зехтин
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
Морковът се настъргва на едро ренде, доматът и лукът се нарязват. Подправя се със сол и черен пипер, полива се с равни части оцет и зехтин. Общият калориен дневен прием не надвишава 700-800 кал. Не правете диетата повече от 2-3 седмици.

Калмари по сицилиански

Необходими продукти: 
2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. студена вода
200 г. бекон или по-тлъсто свинско месо
2 глави лук
4 картофа
1 връзка копър
сол

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа с щипка сол. Добавете 150 мл студена вода и омесете. Разточете тестото на топка, увийте го в найлон и го сложете за 30 минути в хладилника. За пълнежа измийте и обелете картофите. Нарежете ги на големи филийки, сложете в тенджера с вода и варете, докато омекнат. Намачкайте ги на пюре и посолете. Нарежете бекона или свинското месо на ситно, също и лука. Запържете ги. Добавете картофеното пюре и ситно нарязан копър и разбъркайте до пълна хомогенност. Разточете охладеното тесто възможно най-тънко. С чаша изрежете кръгчета. В средата на всяко поставете малко картофен пълнеж, намажете ръбовете с вода и ги слепете, за да се образуват кнедли. Кипнете вода в голяма тенджера, добавете малко сол. Пускайте кнедлите на малки порции в горещата вода за 5-7 минути. Сервирайте върху разтопена свинска мас или масло с пържен лук и поръсете с копър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме