Любимите рецепти на Марина Цветанова

Марина Цветанова

Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Марина Цветанова, носителката на титлата Мисис България 2019, дълго ще си спомня пътуването до Милано в края на февруари, защото скоро няма да има възможност да го повтори. Не я упреквайте в лекомислие - все пак тогава коронавирусът още не беше открит в Европа. В тези дни тя участва в седмицата на модата в Милано - едно от най-големите и престижни събития в света на модата.

Освен че участва в ревюта на италиански дизайнери, Марина представи съвместната им колекция с дизайнерката Милена Петрова “С име на жена”. Тя беше и сред специалните гости на най-престижното и елитно парти в Милано в рамките на седмицата на модата, на което се канят само световноизвестни дизайнери, фотографи и топмодели.

Изненадващата покана за модната седмица дошла по време на традиционното за нашата столица модно събитие Sofia Green Fashion Days в края на ноември м. г. Тогава един от модните директори на световния форум -Rosario Stagno, харесал нашата хубавица не само като модел, но и като автор на модна колекция.

Междувременно няколко нейни снимки се появиха в мартенския брой на италианското модно списание Red Silk Carpet. Тя получи покана и за фотосесия за корицата на популярно българско списание. Освен модните ангажименти, Марина намира време и за благородни каузи, като от ноември до днес е подкрепила над 10 благотворителни инициативи.

“Гордея се, че съм постигнала всичко сама! Без да разчитам на мъж, който да ми помага в работата”, споделя красавицата. “След конкурса кариерата ми, а и бизнесът ми с дамски дрехи, тръгнаха нагоре. Започнаха да ме канят по различни модни и лайфстайл събития, благотворителни балове, връчване на награди. В миналото са ме канили да участвам на много конкурси и винаги съм отказвала. Участвах в “Мисис България”, защото смятам, че това е най-престижният конкурс за омъжени жени. И това определено се оказа правилен ход!”, твърди Марина.

Тя признава, че си е мечтала, но не е вярвала, че кариерата й ще се развие толкова скорострелно. Цената на успеха є е много труд, безсънни нощи и перфектна организация на деня, особено когато гледаш малко дете и развиваш собствен бизнес. “Да оцелееш в модния свят в България е ужасно трудно. Често се подлива вода и срещаш двуличие във всякакви форми и измерения. Важното е, че плюсовете са в пъти повече от минусите”, оптимистка е красавицата.

 

Нещо за разтоварване

Оставете пържолите за след постите

Дори да сте натъпкали фризера с пържоли, кайма и други меса, страхувайки се от гладна карантина, можете спокойно да ги оставите за след великденските пости, които приключват след по-малко от месец. Така и така продуктите вече са замразени. Сега е време да разтоварите и прочистите организма от зимните храни, които по традиция включват по-тлъсти меса и животински мазнини. По магазините има свежи зелени салати, домати, краставици, а ако не искате да излизате, сега е моментът да изядете запасите - вероятно още ви е останал някой и друг буркан туршия или имате замразени печени чушки във фризера. Пържените картофи и картофите изобщо не са добър вариант, защото и без това, работейки от къщи и движейки се малко, рискувате да излезете от карантината с няколко килограма отгоре. Затова - по-скромно в яденето.

 

Калкан на фурна

Необходими продукти:

1 кг филе от калкан

10-20 каперси

200 г. маслини без

костилки

3-4 скилидки чесън

розмарин

риган

сол

черен пипер

олио

лимонов сок

Начин на приготвяне:

Филетата се нарязват на порции, осоляват, поръсват с черен пипер и лимонов сок. Оставят се в хладилника за 1-2 часа. Маслините се нарязват на кръгчета, чесънът - на ситно. В малко сгорещено олио се запържват съвсем леко филетата и се подреждат в тавичка. В същото олио се запържват маслините и чесънът и се слагат върху филетата. Добавят се каперсите, розмарин, риган, може и подправка за риба. Поръсва се с олио и се пече в предварително загрята фурна на умерен огън.

 

Салата с дресинг от горчица и мед

Необходими продукти:

1 купа микс от зеленолистни зеленчуци

1 шепа кедрови ядки

30 г. пармезан

5-6 чери доматчета

За дресинга:

3 с. л. дижонска горчица

3 с. л. мед

1 ч. ч. зехтин

1 ч. ч. балсамов оцет

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Зелената салата се измива и накъсва, доматчетата може да останат цели или да се нарежат на половинки. Поръсва се с кедровите ядки и настъргания или нарязан на тънки лентички пармезан. Дресингът се приготвя като продуктите се смесват и се сипват в бурканче с капак. То се разклаща добре, за да се смеси всичко до получаване на еднородна смес. Дресингът може да се съхранява в хладилник 2 седмици. Преди всяко използване отново се разклаща. Можете да направите и половин доза.

 

Крем маскарпоне с ягоди

Необходими продукти:

500 г. ягоди

500 г. маскарпоне

150 г. кисело мляко

100 г. пудра захар

Начин на приготвяне:

Измийте ягодите, почистете ги от дръжките и ги нарежете на четвъртинки. Пюрирайте 250 грама от ягодите със захарта. Разбийте маскарпонето с киселото мляко до получаване на гладък крем. Добавете пюрето към крема маскарпоне и бъркайте, докато съставките се смесят напълно. Сипете в десертни чаши, гарнирайте с останалите ягоди и охладете добре.

 

Паниран камембер

Необходими продукти:

1 малка пита сирене камембер

2 яйца

1/2 ч. ч. брашно

1/2 ч. ч. галета

1 с. л. филетирани бадеми

олио за пържене

сладко от боровинки

Начин на приготвяне:

Сиренето се разделя на 8 парчета и се поставят за 3-4 минути във фризера. Яйцата се разбиват в купичка. Бадемите се смесват с галетата и се поставят в чинийка. Брашното се сипва в отделна плитка чинийка. Всяко резенче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се в яйце и после и в галета. Отново се поставя за 5 минути във фризера. Още веднъж се панира в яйце и галета и се пържи в загрято олио от всички страни, докато почервенее. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия. Сервира се с лъжица сладко от боровинки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме