Невролог определи храните, които причиняват главоболие

Неврологът Татяна Вон в интервю за радиостанцията „Москва говори“ назова продуктите, които причиняват главоболие, предаде РИА Новости.

Това най-често са цитрусови плодове, шоколад, кафе и алкохолни напитки.

„Има храни, които причиняват мигренозен пристъп - алкохол, шоколад, кафе, цитрусови плодове. Мигрената е много характерна клинична картина - пароксизмално главоболие, силно по интензивност. По правило то е придружено от гадене, повръщане, фотофобия, като пристъпът продължава от 4 до 72 часа“, каза неврологът.

Специалистът отбеляза, че жените са по -склонни да страдат от мигрена. Обикновено заболяването е наследствено.

Вон допълва още, че тежко главоболие може да бъде причинено от глад, липса на сън и промени във времето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия