Пикантната паста с водка на Джиджи Хадид

Необходими продукти:

¼ чаша зехтин;

1 малка скилидка чесън, нарязана на кубчета;

¼ зелен лук;

¼ чаша доматено пюре;

½ чаша течна сметана;

1 супена лъжица водка ( може и повече);

1 чаена лъжичка люспи от червен пипер;

225 грама паста;

1 супена лъжица масло;

¼ чаша пармезан;

Босилек;

Сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера се добавят зехтина, чесъна и лука. Готви се до омекване. Добавя се доматено пюре, след това се добавя сметаната. Добавя се водката и се готви докато се изпари. Добавете червения пипер на люспи. Разбърква се добре, подправя се със сол и черен пипер. Сосът се маха от огъня.

Пастата се вари отделно. Когато е готова, се запазва ¼ от водата от пастата, преди да се отцеди. Добавя се маслото и се разбърква на бавен огън докато не се разтопи. 

Добавят се макароните – и водата от пастата – към соса, пармезана и се разбърква добре. Подправя се с още сол и черен пипер на вкус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме