Радина Боршош пред "Труд news": Заради "Алея на славата" научих френски, лягах и ставах с тези реплики

Снимки: Лилия Йотова/NOVA
В сериала Радина играе образа на Али

Радина Боршош е главно действащо лице в най-новия български сериал "Алея на славата", където сюжетът се върти около изпепеляваща любов на фона на професионална кухня.

Двама влюбени шеф готвачи ще мерят его в кухнята, базирано на детска любов...

Освен специалната подготовка, през която е преминала Радина и екранният ѝ партньор Мак Маринов, относно това как се държи нож и как се подреждат прибори, то на младата актриса ѝ се е наложило да научи и френски, тъй като още в първи епизод тя трябва да проговори на този език.

За новата ѝ роля, както за страстта ѝ към сладкарството и за планираната ѝ сватба, година преди новия телевизионен проект, пред "Труд news", говори Радина Боршош. 

- Радина, колко дълго продължиха снимките по сериала „Алея на славата“?

- Снимките започнаха още през лятото, от юни месец. И в момента все още продължаваме да снимаме. Остава около месец.

- Кой беше най-трудният Ви момент по време на снимачния процес?

- Още, когато прочетох сценария, знаех, че няма да ми е лесно да изиграя Али (бел.ред. - героинята на Радина в сериала), защото тя е сложен, многопластов, драматичен образ. Знаех, че ще е трудно да представя тази нейна професионална педантичност. В същото време тя е изключително ранима, нерешителна, колеблива. Животът ѝ е белязан от една любов, която предопределя пътя ѝ. Това са много фактори, които усложняват задачата. Радвам се, че си изградихме един метод на работа с нашия режисьор Виктор Чучков и с главния ни сценарист Борислав Захариев, винаги обсъждаме заедно как да направим нестандартни и неочаквани сцените.

- Как се сработихте с Мак Маринов (образът на Милен) и бяхте ли се срещали преди това на снимачната площадка?

- Не, с него не бяхме работили преди това заедно, но се сработихме още от кастинг сцените. Той е изключително мислещ и талантлив актьор. 

Мак Маринов (в образа на Милен)

- Имаше ли притеснение у Вас, относно любовните сцени?

- Те са естествени за нашите персонажи и когато ние открихме, какви хора са Али и Милен, и когато вървиш по техните стъпки, всичко се получава много лесно.

- В сериала сте бъдещ шеф готвач. Обичате ли да готвите обаче в реалния живот?

- Да, обичам. Дори бях ходила на курсове по сладкарство. Когато започнахме подготовката по сериала, два месеца ходехме на уроци при шеф Любен Койчев, Юри Велев, а също и при Божана Кацарова. Разменихме различни школи. Те ни показаха трикове, като това – как да държим нож, каква е стойката на един готвач и какво е отношението му, когато влезе в една кухня, как си подрежда станцията... Това са детайли, които биха могли да придадат плътност на образите.

Снимка: Красена Ангелова

- Още в първи епизод видяхме, че имате реплики и на френски език. Как се подготвихте?

- Това беше доста сложна задача за мен, защото аз изобщо не говоря френски и никога не съм го учила. А да се изразяваш и да играеш на език, който не разбираш и не владееш, е ужасно трудно нещо. Тук Любо Ковачев (бел. ред. - актьорът, който изигра „Чужденецът“ изцяло на френски език) ми помогна, той е колега и приятел, който владее отлично френски език. Около месец не съм спала заради този френски. Лягах и ставах с тези реплики. Учих ги наизуст и съм ги повтаряла. Така преминаха тези моменти.

- На финала на сериала зрителите ще се натъжат или ще се усмихнат?

- Ах, какъв подвеждащ въпрос (усмихва се). Това не мога да кажа, но започва едно много дълго приключение. Предстоят 39 епизода от „Алея на славата“ и искам да поканя зрителите да тръгнат с нас по този път. Вярвам, че пътуването си заслужава.

- Преди да стартират снимките или вече по време на снимачния процес Вие успяхте да се омъжите?

- По време на снимките се случи. Това беше нещо, което бяхме решили отпреди една година и аз нямах представа, че ще започна този проект. Но по никакъв начин не ми попречи да си изживея този момент. Напротив, така стана още по запомнящо се по някакъв начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта