Рецепта за класическа Пина колада

Когато става въпрос за охлаждащ коктейл, Пина коладата е идеална! Заведенията я предлагат още от 1990 г. и е трудно да се намери курорт, където да липсва. Този класически коктейл е създаден през 50-те. Става толкова популярна, че повечето версии в ресторантите се отклоняват значително от същността на оригинала. Ето как да направите една истинска и оригинална Пина колада с толкова изтънчен и интригуващ вкус, че ще се превърне във вашата любима напитка!

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Toby Davies Food Photographer (@tobydavies.co)

Необходими продукти:
• Ананас – 1 ½ чаша
• Лед – 1 ½ чаша 
• Ром – 150 мл. 
• Крем от кокос – 4 с.л. 
• Сок от ананас – ½ чаша
• Сок от лайм – 2 с.л.
• Коктейлна черешка – 1 бр.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Lexi (@lexiscleankitchen)

Пасирайте ананаса и леда в блендера и минете сместа през цедка. Добавете останалите съставки и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. След това отново минете напитката през цедка и я изсипете в коктейлна чаша. Гарнирайте с коктейлна черешка или парченце ананас и декорирайте с нестандартна сламка или чадърче.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Mar.S (@marjanne.s)

 

Обърнете внимание, че кокосовият крем не е кокосова сметана. Кокосовият крем е специален продукт за коктейли и напитки и освен че придава вкус и аромат на кокос, той играе и ролята на подсладител. 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Bartender Store (@bartenderstore)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме