С какво се храни Елизабет II

В менюто на Английската кралица присъстват главно традиционни ястия, а експериментирането с чуждестранна кухня или нови подправки, е сведено до минимум, споделя личният й готвач Дарън Макгрейди.

Типично в английски стил, Елизабет Втора започва деня с чаша чай и бисквити, а малко по-късно обича да закусва с корнфлейкс и прясно мляко. За разнообразие, понякога Дарън й приготвя бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели.

Между закуската и обяда, Кралицата пие малко джин с тоник, но това прави само в най-горещите летни дни и то не винаги.

Обядът й обикновено представлява крехко пилешко или риба, в комбинация със свежа салата.

Следобедната й закуска отново включва чай, но тогава тя си позволява торта и други по-калорични десерти.

Ако ще вечеря месо, тя винаги настоява то да е добре опечено от готвача й. За десерт хапва свежи плодове.

Въпреки разнообразното й меню, Кралицата избягва определени храни, като останалите кралски особи също следват примера й. В двореца не се готви и консумира лук и чесън, заради твърде силния аромат и неприятен дъх след това. Морските дарове също са забранени, тъй като има вероятност да причинят натравяне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл