Според данните за цените на едро на пазари и борси: Най-скъпа кайма ядат във Велико Търново 

Във Велико Търново ядат най-скъп кашкавал, а в Сливен - най-евтиният у нас.

Най-малко плащат за яйца в Добрич

Поевтиняват череши и краставици 

Най-скъпите кашкавал и кайма ядат в регион Велико Търново. Това показват данните за цените на едро на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за предходната седмица. До 14,36 лева достига цената на килограм кашкавал във Велико Търново, докато във втория в класацията - София, цената е максимум 13,70 лв./кг. В Сливен пък за същия продукт плащат до 9,60 лева за килограм.

Каймата във Велико Търново също е най-скъпата в страната - 7,80 лв./кг, докато най-евтино продуктът се търгува в Добрич, почти наполовина - срещу 4 лева за същото количество.
Кравето сирене излиза на боляри също сред най-солените в страната и се продава на едро за 9,20 лв./кг, като само в столицата продуктът е по-скъп и се търгува срещу 9,46 лв.

Освен каймата, в Добрич най-евтини са и яйцата, които вървят между 12 и 14 стотинки за брой. В Бургас и Ямбол за тях плащат до 23 ст. Брашното се търгува най-евтино в Плевен и Враца за около 73-74 ст/кг, а най-скъпо в София и Бургас за 1,28-1,30 лв./кг.

През изминалата седмица повечето продукти на едро са поевтинели, като с над 10 на сто по-ниска е цената на вносен червен пипер, оранжерийни краставици, череши и пресни картофи. В същото време поскъпват вносните и оранжерийни домати с 9-12 стотинки за килограм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари