Да отпадне изискването клиентите на заведенията да представят сертификати при консумация на открито, предлагат от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). По този начин ще се подпомогне бизнеса, който е на ръба на оцеляването след въвеждане на зелените сертификати. И ще бъде от полза и за клиентите, обясни зам. - председателят на БХРА Атанас Димитров.
При спазване на всички епидемиологични мерки и социална дистанция вече е доказано, че вирусът не се разпространява “на чист въздух”, категорични са от БХРА. Сред доводите на национално представената организация с 36 регионални структури е и че много заведения разполагат със зимни градини, с отваряеми части, които биха могли да бъдат използвани от тези клиенти. И припомнят, че в други държави това е практика.
Например в Солун заведенията работят в момента именно така, обясняват ресторантьорите. Дори и само малка част от местата да се заемат или това да се случва единствено за кратки времеви интервали, промяната би помогнала на бизнеса, който наистина е изправен до стената, подчертават от БХРА.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш