Италианец почина от инфаркт заради жегите във Врачанско

Италианец, който живее в софийското село Габровница е първата жертва на големите горещини във Врачанско. Човекът починал в колата си в село Зверино, след като получил инфаркт вследствие на високите температури от над 35 градуса на сянка, предава БНТ.

Горещото време е особено опасно за здравето, предупреждават медиците. Според тях рискът не бива да се подценява, защото може да бъде животозастрашаващ.

"Най-честата причина за колапса е получаването на топлинен удар. Рухва кръвното налягане, получават се ритъмни нарушения, при по-тежки случаи може и летален изход да се получи", заяви пред БНТ д-р Веселин Николаев, ЦСМП-Мездра.

"Най-уязвими са възрастните хора, малките деца и хора с хронични сърдечно-съдови заболявания. Най-добре е те да не изличат в слдеобеднитечасове от 14 до 17 например, да се пият повече течности, да се носят светли дрехи", коментира още д-р Николаев.

И при рекордните температури обаче не спира работата по строителните обекти, като ремонта на пешеходната зона в центъра на Враца. А единственото спасение в горещините са градските чешми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България