Рибари в Турция уловиха акула с "човешко лице"

Акула с "човешко лице" е забелязана на рибен пазар, като странното същество предизвика небивал интерес сред местните, съобщава Daily Mirror.

Акулата, която е част от застрашените редки видове, е уловена от рибари край град Мерсин в южната част на Турция.

https://www.youtube.com/watch?v=m8hBo-16qzI

Тя веднага привлича вниманието на посетителите на пазара заради очертанията си, наподобяващи човешко лице. Търговци и клиенти се спуснали да си правят селфи с чудатото животно, като дори му сложили очила, които да акцентират върху странните му очертания, които приличат на човешки нос и очи.

Фарук Полат, председател на Асоциацията на местните рибари в Мерсин каза, че "появата" на еднометровата акула е изненадваща, защото този екземпляр рядко се среща в Средиземноморието. "Тя обикновено живее в океаните, но понякога сменя местоположението си, което се дължи на промяна в атмосферните условия", допълва Полат.

"Наричаме я рибата с човешко лице, защото  има очи, нос и устни, които приличат на човешки", казва още председателят на Асоциацията на местните рибари. "Хората са изненадани да видят, че има видове в морето, които много приличат на нас хората", заключава той.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл