Трети мандат кметица избра чужбина, отива в Германия

В шуменското село Друмево пак ще правят избори за кмет. Снимка: Интернет

Кметицата на шуменското село Друмево Ренгинар Потур, която спечели м.г. трети мандат още от първия тур, напуска поста и се преселва в Германия. Причините са лични, в Дюселдорф са синът и дъщеря й. Момчето е футболист в местния тим, а момичето завършва стоматология и са невъзвращенци.

"Много ми е мило селото, харесвам си работата, но и за мен е по-добре да отида при децата си", казва Потур. Наскоро отпътувало и семейството на брат й. За съжаление много хора от с.Друмево хващат пътя навън. Миналата година 60 души са заминали на работа в Германия и Белгия, някои са се устроили в София. Перспективите, дори в село като Друмево с 1400 души са минимални. Много семейства не желаят да разчитат на ниски социални помощи, за които трябва да отработят и 14 дни в месеца.

Потур не се притеснява, че ще остане без работа в Дюселдорф, защото има магистратура по социални дейности и вече търси работа в Дневен център за възрастни. До дни кметицата заминава. Тя е подала заявление за напускане на поста до Общинската избирателна комисия в Шумен. На 12 август е получила одобрение. Предстои за селото да бъдат насрочени избори за кмет. Възможно е да се състоят заедно с президентските и референдума.

Снимка Интернет

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България