Един от депутатите зад Местан потвърди пред Труд онлайн: Напусналите ДПС с изявление навръх Богоявление

Лютви Местан и поддръжниците му, доскоро част от парламентарната група на ДПС, ще съберат медиите в пресклуба на БТА в София утре, потвърди пред "Труд онлайн" Хюсеин Хафъзов, който бе сред първите, тръгнали след изгонения лидер.

Пресконференцията на детронирания първи ще бъде навръх Богоявление - единият от най-големите празници на Българската православна църква. Началният час на брифинга все още се обсъжда.

Предполага се, че до Местан ще седнат и петимата вече бивши депутати на движението - Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, както и последните двама, напуснали партията - Мариана Георгиева и Венцислав Каймаканов.

Именно на друг важен ден за църквата - 24 декември, ДПС се събра в сараите на Ахмед Доган и след това Лютви Местан бе отстранен от всички постове в партията. 24 декември е и рожденият му ден - някогашният заместник на Доган навърши тогава 55 години.

Подкрепа от Турция

Местният сайт 24rodopi.com съобщи, че депутатът Шабанали Ахмед ще се срещне в края на седмицата в Анкара с турския премиер Ахмет Давутоглу. Според изданието депутатът вече е в Турция. На 29 и 30 декември Шабанали Ахмед проведе срещи с изселнически лидери в Турция и е бил приет и от кмета на Голяма бурсенска община Реджеб Алтепе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика