Лекар гръмна по деца в Шумен

Шуменската полиция проверява Изяснява се дали шуменецът д-р Румен Радев е хвърлил пиратка или е извадил пушка.

Пред полицаите медикът бил категоричен, че хвърлил пиратка, защото неизвестни ритали контейнер за смет и вдигали шум. Децата не са пострадали физически, но са стресирани след инцидента, който се разиграл към 21,30 часа в четвъртък на ул."Кирил и Методий" в района на математическата гимназия "Нанчо Попович".

"Страхувам се и сега. Не искам да ходим на мястото. Мислех, че ще ни уцели... Ние не го познаваме", разказа пред "Труд" 10-годишният Калоян Марчев.

Във фаталната вечер той заедно с приятелите си Васил /10 г./ и Ергюн/16 г./ се прибирали от тренировка по карате. Спряли да си говорят на улицата и наистина баткото сритал два пъти металния бобър. Според Калоян, тогава се чул гръм и последвал и втори. Момчето разказва, че видяло мъж от третия етаж с пушка в ръка, даже чуло как я зарежда. Децата се разбягали на посоки.

"Васко се скри зад една кола, аз хукнах по улицата, Ергюн към пазара", разказва Калоян. У дома детето се прибрало много уплашено, едва успяло да разкаже на майка си Надежда какво се е случило. За инцидента веднага е алармирана полицията, а още вечерта във фейсбук тръгнала разгорещена дискусия.

От полицията обясниха, че към 21,41 часа на спешния телефон 112 било съобщено, че мъж стреля с пушка по малолетни деца в района на Математическата гимназия. Пред полицейски екип децата показали откъде е стреляно и униформените изяснили самоличността на мъжа - Р.Р. /54 г./. Мъжът е разпитан, посочил е, че е хвърлил пиратка, след като неизвестни за него са нарушавали тишината и са ритали контейнер за смет. Разпитани са съседи, които чули гърма, наподобяващ новогодишна пиратка. Ще се разпитват и други. Работата по образуваната проверка продължава, а материалите ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура, съобщиха от полицията.

Радев е казал, че като ловец има законни пушки, но бил категоричен, че не ги е използвал. В петък преди обяд по случая разговарял и с шефа на шуменската болница д-р Атанас Атанасов, пред когото заявил същото. Шефът му е изненадан, защото Радев е добър в професията. Медикът не разговаря с журналисти, които го чакаха пред АГ-комплекса на болницата, не вдигна и мобилния си телефон.

"По бих приела 15-годишен да ритне казан, отколкото над 50-годишен да стреля с пиратка", възмутена е майката Надежда Калоянова. Притеснена е, че детето й е стресирано и ще се наложи консултация с психиатър. От години момчето ходи на карате ежедневно, има 10 медала и е шампион по киокушин в категорията до 32 кг, а сега е в паника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини