Авиокомпаниите искат масово тестване преди полети

Цената на теста вече е 6 долара и проверяването на пътниците може да става бързо, твърдят от ИАТА

Масово тестване на пътниците преди самолетните полети. За това за пореден път настоя главният изпълнителен директор на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА) Александър де Джуниак по време на Future Hospitality Summit. Налаганите карантини са причина за спиране на трафика и пречат на рестартиране на работата на международния авиационен сектор, категоричен е Джуниак. Той подчерта, че превозвачите разбират загрижеността на правителствата за здравето на хората, но бе категоричен, че хората са готови да бъдат тествани, за да пътуват.

Според Джуниак вече са напълно възможни масови тестове за всички пасажери преди полет, което само преди няколко месеца не е могло да бъде обезпечено технологично. Вече тестовете струват само по 6 долара за брой и дават резултати за минути, което е изключително важно за отварянето на границите, твърди изпълнителният директор на ИАТА.

Според него именно тестването ще подпомогне ограничаване на пандемията и контрол над коронавируса. И припомни, че за всички е важно това да се случи възможно най-бързо. Само за тази година авиокомпаниите ще загубят около 85 млрд. долара, а въздушният трафик ще намалее с 65 на сто, допълни Джуниак.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм