Австрийски професор чете лекция за обединението на Германия и Европа

Във връзка с работно посещение в България на австрийския професор доц. д-р Петер Ругенталер, който е старши изследовател в Института за изучаване последиците от войните в Грац, кметът на район „Източен” в Пловдив Николай Чунчуков покани ВИП-госта да изнесе публична лекция на тема „Обединението на Германия и идеята за обединена Европа“.

Академичната проява премина с подкрепата на Катедра „Международно и сравнително право“ при Юридическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“. Лекцията предизвика голям интерес сред присъстващите докторанти, студенти в магистърска програма по „Международни отношения“ на Юридическия факултет, на магистърска програма „Дипломация и междуународни отношения“ на Философско-историческия факултет на Пловдивския университет, млади и хабилитирани преподаватели, юристи и служители на общинската администрация.

Вниманието на аудиторията беше насочено към важни международни събития като Деня на Обединението на Германия, края на Студената война, процесите на разширяване на Европейския съюз и присъединяването на нови държави от Централна и Източна Европа, както и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Работният език на публичната академична проява беше английски, което не попречи на аудиторията да се включи активно в дискусия по темата.

Цялостната логистика на проявата беше осигурена от Милка Тодорова – заместник кмет на район „Източен“ и Стефка Симеонова – главен експерт „Образование и култура“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България