Австрия отнема социалните помощи на отхвърлени кандидати за убежище

Снимка: Архив

Австрия ще утежни наказанията за мигранти, чиито молби за убежище са отхвърлени и които отказват да напуснат страната, реши правителството днес, цитирано от ДПА.

„Това е сигнал към трафикантите на хора“, каза министърът на отбраната Ханс Петер Доскоцил пред репортери след срещата на кабинета.

Според новите правила кандидатите за убежище ще трябва да напуснат Австрия бързо, след като получат отказ за бежански статут. Тези, които останат, губят месечните си социални помощи, реши още кабинетът за отхвърлени мигранти. Ще бъдат въведени и глоби между 5000 и 15 000 евро за тези, които остават в страната.

Като крайна мярка отхвърлените кандидати за убежище могат да бъдат задържани и принудително репатрирани в техните страни. Максималният срок на такова задържане се удължава от 10 до 18 месеца.

По данни на министерството на вътрешните работи в момента в Австрия се намират около 4000 души, на които е отказано убежище. /БТВ

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. не е хуманно! австрийските говеда също разнасяха евроатлантически ценности на балканите и плюеха тъмните балкански субекти, че не пускаха имигрантите да стигнат демократичните австрия, германия, холандия, дания и тнт.
    редно е сега да им плащат социалните до гроб!.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.