Автомобил се вряза в пешеходци в германския град Трир, има жертви (ВИДЕО)

Двама души загинаха, а 15 са тежко ранени в югозападния германски град Трир, след като в ранния следобед кола се е врязала в група хора в централната пешеходна част.

Полицията съобщи, че шофьорът е задържан, а автомобилът му конфискуван. В момента разследващите разпитват 51-годишния мъж. Местни медии цитират очевидци, според които той се е движел с висока скорост с тъмносив Рейндж Роувър и буквално и хората са хвърчели във въздуха след силния удар.

На мястото има множество полицейски коли и линейки, а в небето кръжат хеликоптери. Гражданите бяха призовани да останат по домовете си и да не посещават района на катастрофата.

Все още не е ясно какви са причините за трагедията - дали става дума за умишлена атака по лични причини, терористичен акт или инцидент, който обаче се смята за малко вероятно. Очаква се официална информация от властите, всеки момент кметът трябва да даде пресконференция.

Трир, с население от около 110 хиляди души, се намира на около 200 километра западно от Франкфурт и близо до границата с Люксембург. Смята се, че той е най-старият град в Германия. В него се намират и най-старите градски порти в света - римската Порта Нигра и най-старата катедрала - "Св. Петър". А близо до мястото на катастрофата е родното място на авторът на "Капиталът" Карл Маркс, където е издигнат и негов паметник.

Коментари

Задължително поле