Автоцензура: Rolling Stones вече няма да пеят Brown Sugar

Турнето No Filter беше отложено, заради пандемията. В момента продължава в САЩ.

Песента отразява робството в САЩ

Последното турне на Rolling Stones е озаглавено No Filter (“Без филтър”), обаче днес се разбра че бандата е самоцензурирала едно от популярните си парчета. Стоунс вече няма да изпълняват хита си от 1971 Brown Sugar на концертите, заради етичен проблем с текста, потвърди китаристът им Кийт Ричард пред “Лос Анджелис таймс”.

Песента е за робството в САЩ, описва се кораб с роби, и става дума за изнасилвания на млади робини, бой на роби и дрога. Самият Ричардс не е убеден, че в това да се откажат от Brown Sugar има смисъл. Той подчертава че песента всъщност е за ужасите на робството. Но още през 1995 г. в интервю вокалистът Мик Джагър беше заявил, че “днес за нищо на света не бих написал тази песен.”

В неотдавнашно интервю Мик Джагър и Кийт Ричардс споделят, че от страх да не бъде погрешно тълкувана през 2021 г., предпочитат да я свалят от сетлиста си засега. Групата не изключва възможността един ден отново да я върнат в репертоара на концертите.

Турнето No Filter започна през 2017 г. в Европа и Северна Америка и трябваше да продължи през 2019, но беше отложено заради пандемията. На 24 август 2021 почина барабанистът Чарли Уотс. Той беше заместен от Стийв Джордан. Турнето продължава в САЩ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес