Адв. Марковски: Задържането е законно, не са нарушени правата на Полфрийман

По какво си приличат случайният секс и интервюто за работа?

Прокуратурата решава какви обвинения да повдигне след арестите в БФС

Парламентът излиза в предизборна ваканция

Адвокатът на Джок Полфрийман: Никой от българските власти не ме е уведомил официално, че ще бъде пуснат

Ремонтите в „Нотр Дам“ все още не са започнали

Как се храни Анджелина Джоли

Путин и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор положението в Сирия

Отбелязваме празника на авиацията и на Българските Военновъздушни сили

Айсбергът на българския ксенофобски национализъм За пореден път си заравяме главата в пясъка и не искаме да видим проблема

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Агнешкото поскъпва три пъти от кошарата до магазина

Снимка: Архив

На Великден по традиция на трапезата слагаме печено агне. Двайсет дни преди Великден започна търсенето на агнешко месо за празника. В момента цената на килограм живо тегло се търгува между 5 и 6 лева. В магазина обаче месото достига 15 лева за, което е три пъти повече.

На Георги Стоименов от благоевградското село Логодаж сметката почти никога не излиза. Прекупвачите дават цена от 4.50 лева – 4.80 лева за килограм живо месо. Георги продава своите агнета по 6 лева за килограм. Твърди, че и тази цена е обидно ниска, информира БНТ.

„Ако речем да направим сметката с молив, не излиза и това не излиза. Истината е тая, няма парички, на всеки му се вижда скъпо, а и при 6 лева не излиза сметката. Но аз не водя сметка, защото, и тази сутрин разговарях с колегите, ако водиш сметка – трябва да се откажеш“, оплаква се Георги.

Kлиентите, които купуват цяло агне в магазина, са малко. То се предлага на цена 12.80 лева за килограм. Плешката се предлага за 13.30 лева за килограм, а агнешкият бут за 14.60 лв.

„Значи нашата фирма работи с фирми от цяла България, които изкупуват. Нашата фирма агнешкото минава през кланица задължително, българско, прясно, агнешко месо.С български печат… Надяваме се шефовете да са направили всичко възможно, да позволят на хората да могат да си позволят на тази цена”

Търговците обещават да задържат цената за Великден, за да могат повече българи да сложат на празничната трапеза печено агнешко.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. AZ JAM SKUMRIJA/ HVARČASTI ZIVOTNI/, AKO ISKA DA STANE 50 LV. ZA KG.

  2. Не само цената на агнешкото месо е скандална! Така е в Бългерията,защото няма държава. Рибата също е много скъпа,ама хайде ще кажете ,че повечето е внос. И цената на тока е скандална,случаят с фотоволтаиците,произвеждащи ток и през нощта,цената им от 80 ст.на КВтч еленергия. Разбиването на промишлеността,на АЕЦ Козлодуй,липсата на работни места,ниските подаяния за заплати и пенсии и т.н. Да не изброявам простотиите български.

  3. всяка година „същата“ статия. а поскъпването е даже малко за една ес деморкация.

  4. а дали правите разлика между живо тегло и чисто тегло? Аман от разбирачи.

  5. Рандемана при агнетата е 1/2. Така че 6лв/кг живо тегло е равно на 12лв/кг чисто тегло. Труд както винаги лъже.

    1. Така е, но остават карантиите, момичките, кожата и главичката.

      1. Приблизително: 6лв карантии, 2лв кожа, 1лв момички, 2лв глава – като ги разхвърляш на 20кг живо тегло – по 50 ст/кг. Ами разходите за обработка и транспорт?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.