Адвокатът на Николай Димитров пред "Труд": В изборите може и да не участва като гласоподавател, но ще участва като кандидат-кмет на Несебър

Николай Димитров

Обвинението на кандидат-кмета на Несебър Николай Димитров , който се бори като независим за четвърти мандат, е било повдигнато късно вечерта във вторник. То е за ръководител на организирана престъпна група с цел купуване на гласове. Димитров е бил задържан за 72 часа и в 03 часа през нощта, срещу сряда, конвоиран до столицата.

Това съобщи пред "Труд" адвокатът на Димитров - Петър Атанасов.

"Обадиха се в дома му вечерта, около 22 часа, да се явим в Райоонното управление на МВР", каза Атанасов. Двамата са отишли и последвало повдигането на обвинение и задържането. "Чух се днес с него, той е добре. В изборите може и да не участва като гласоподавател, но ще участва като кандидат-кмет", поясни адвокатът.

В София, защитник на Николай Димитров ще е Ина Лулчева.

Във вторник ЦИК даде разрешение за привличане и задържане като обвиняем на Николай Димитров, досегашният кмет на Несебър и в момента независим кандидат за четвърти мандат. Разрешението бе дадено по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, стана ясно от сайта на ЦИК във вторник. Същото разрешение бе дадено и за кандидата за кмета на Свети Влас от "Движение 21" Атанас Япаджиев, за кандидатите за съветници Георги Георгиев /БСП за България/, Константин Лефтеров /"Движение 21/ и Петър Тодоров /БСП за България/.

Мярката е свързана с проверката, която бе миналата събота в Несебърско за продаване и купуване на гласове. Тогава полицаи са претърсили жилищата на двамата кандидат кметове и съветници в Несебър.

Коментари

Задължително поле