Айк донесе първи медал за борците ни

Айк Мнацаканян донесе първи медал за борците ни от световното в Нур-Султан (Казахстан), първа олимпийска квалификация. В малкия финал при 72-килограмовите на класическия стил асът ни се наложи над Михаел Видмайер (Германия), като измъкна успеха в последните секунди - 3:3. Категорията обаче е неолимпийска. Това е трето отличие за натурализирания у нас арменец след бронза на мондиала през миналия сезон, както и на Евро 2019.

Същевременно Дейвид Димитров (67), Тарек Абдеслам (87) и Кирил Милов (97) останаха без олимпийски квоти.

Световният вицешампион Милов загуби още на старта от иранеца Сарави с 3:7, който не успя да стигне финал и българското участие приключи. Същата съдба имаше и №1 в Европа за 2017-а Тарек Абделслам. Натурализираният у нас египтянин се препъна пред бронзовия олимпийски медалист Денис Кудла (Германия) – 1:3. Две победи постигна Дейвид Димитров – над индиеца Маниш с 10:1 и американеца Колман - 5:0. Но на четвъртфиналите бе спрян от Беренюк (Дания) – 0:6. Съперникът му загуби в следващия кръг и Дейвид също отпадна.

Утре на тепиха излиза капитанът Иво Ангелов (60), №1 в света и Европа от 2013-а, както и Даниел Александров (77 кг) и Милослав Методиев (130).

 

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

Коментари

Задължително поле