Ако вие работите за хората

През 2001 година бях в Сингапур и оттогава следя развитието на този град държава. Много са причините да бъде световноизвестна дестинация, а едно от тях е и Марина Бей Сандс, чието откриването беше през 2010г. Системата я рекламира по света, а туристите всяка година се увеличават с десетки %. Днес е едно от най-бързоразвиващите се места в света.
 
През 2006 година минах през Видин, видях един човек на средна възраст - бай Иван да строи един павилион, на който да продава кебапчета на международните шофьори. 4 години по-късно успява и прави своето откриване в присъствието на двама турски шофьори, които му викат "Евала, аби" и пият чай с агнешки кебапчета. На откриването присъстваше и един комшия, който гледаше залепени на стената разрешение- категоризация дали всичко е наред. Само година след това го посещава ХЕИ (вече РЗИ) с въпроса: "От къде взимаш месото, бе?", той: "От Русе" и само ден по-късно по новините се чува: "Има сериозна опасност от чума, всички свине трябва да бъдат заклани". А бай Иван се опитва да оцелее с баници, но никога една баница не може да се сравнява с пържолата. Така предполагам и доста политици не са доволни на баница.
 
Политици, носете отговорност за разликата, защото ако вие работите за хората, бай Иван може да няма яхта, но ще има работа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари