Ако зодиите бяха оръжия

Снимка: Архив

Овен

Стенобойна машина

Няма препятствие, което може да устои на първичната сила на Овена. Дори повечето стени сами се разтреперват и се срутват, като го видят че се е засилил към тях с рогата напред. Таранът (наричан също "овен") е древна стенобойна машина - масивна дървена греда с остър железен връх, която се засилва към крепостната врата. Носи се от до 100 човека. В общи линии тази дефиниция описва чудесно и представителите на зодиакалния знак Овен. Както старинното оръдие, Овенът разбива стените с глава и най-често успява да ангажира до сто души да му свършат работата.

Телец

Нож за филетиране

Елегантен, но смъртоносен е ножът за филетиране с издълженото си и заточено с лазер острие. За да може по хирургически точно да отдели месото от костите, той трябва да има душа на убиец. Такава дреме у всеки Телец, независимо колко добър и благороден човек е. Свирепият двойник на Телеца се провокира от изрази като: "Чакай, дай аз", "Хайде, де, размърдай се малко" или "Извинявай, шегата ти беше тъпичка“. В момента обсъждаме само ножа за филетиране. Иначе при истинска обида, като изневяра или предателство, Телецът вади направо брадвата.

Близнаци

Военен бинокъл

Военният бинокъл принципно не е оръжие, но Близнакът го използва като такова. Той обича да е осведомен за всичко и по всяко време. От всичко най-много мрази стените, защото те пречат на свободното чуване и наблюдение. Не че му влиза в работата какво правят околните. Не-е-е! Това просто е негов дълг. Но истината е, че Близнакът като военен бинокъл би бил напълно безполезен, ако не разполага и с радиостанция, или поне с рупор, с който да съобщава новините. Иначе този знак е миролюбив и само в редки случай хваща пушката - когато има по какво да се стреля.

Рак

Прашка или тояга

Не са по високите технологии Раците. Сред родените през XXI век безспорно има представители на зодиакалния знак, които предпочитат съвременните оръжия. Те с удоволствие биха изправили до стената целия учителски състав и биха го изпарили с лазерна пушка, но принципно повечето хора, родени под влиянието на Рака, предпочитат изпитани оръжия като прашката и тоягата. Да вземем един гранатомет, да речем РПГ-7. Първо, тежи. Второ, съставен е от поне 30 части, които да блокират или да се развалят. По нищо не може да се сравни с добрата стара тояга!

Лъв

Атомна бомба

Представете си как жената Лъв влиза в заведение. Двуметрови крака, мраморен бюст, кръшна талия... Пърхат мигли, перфектно очертаните устни скромно се усмихват, къдрици омбре се полюшват, токчета чаткат, обаянието се лее като от спукана тръба на ВиК. В първите 30 секунди целокупното мъжко население е изпопадало и се държи за сърцата или другаде. Това е ударната сила на ядрения взрив. Радиационното заразяване е още по-страшно - нещастниците ще теглят цял живот от това, че са били облъчени с чара на Лъвицата. При мъжете поразяващата сила е малко по-приглушена.

Дева

Лупата на Шерлок Холмс

Елегантна, стилна, ефикасна и безмилостна. Лупата на Шерлок Холмс увеличава всички дефекти. Тя прави видимо и невидимото за очите. Тя изобличава, уличава и никога нищо не прощава. С нейна помощ се разкриват престъпления. Това описание съвпада с основните черти от характера на Девата, подробницата на зодиака. С подобаващо фокусиране на светлината Девата може да възпламенява пожари или да изпепелява на място в гнева си. Представителите на този знак не изопачават фактите, те ги представят точно такива, каквито са. Но видени през увеличителното стъкло.

Везни

Плазмена пушка

Везните са сините каски на зодиака. Те от векове работят по затвърждаването на този си образ - на суетни, но кротки и сговорчиви хора, които обичат хармонията и по тази причина и на мравката път правят. Както се казва, само мир да има. Това не е изцяло лъжа. Едната половина на Везната наистина е такава - мила, приветлива. На другата й трябва плазмена пушка да дезинтегрира всички, които я дразнят. Може би ще й бъде нужен и преобразувател да ги връща обратно към живота, тъй като избитите в пристъп на гняв най-често ще са сред най-близките й хора.

Скорпион

Отровна стреличка

Скорпионът не е бомба или огнестрелно оръжие, нито черешово топче, та да пукне, че всички да го чуят. Не, той е стрела, намазана с бързодействаща отрова. Или по-точно от онези стрелички, които се изстрелват през тръба, наречена сарбакан. Точно така лети отмъщението му в мрака - бързо, с тих съсък, недоловимо за ухото. Той поразява почти неусетно, но смъртоносно. В някои по-специални случаи стрелата му е намазана не с отрова, а с мед, за да подслади болката на мишената си. Това е, когато уцеленият е човек, близък до сърцето на Скорпиона.

Стрелец

Зенитна картечница

Стрелецът доста напомня на зенитна картечница - шумен, неудържим и с поразяваща уста. За дамите уточняваме, че зенитното оръжие представлява няколко картечници, монтирани на обща стойка с общ прицел и с кръгов обстрел. Да отбележим също така, че на Стрелеца му е много лек спусъка, сиреч, първо стреля, после мисли. Представителите на този знак са прословути с нетактичната се прямота, която почти винаги стига до грубост. Те самите рядко са наясно с вредата, която нанасят, тъй като са убедени, че щом имат добри намерения, значи и резултатът ще е добър.

Козирог

Противопехотна мина

Козирогът е тих, сдържан и много опасен. Човек разбира, че е настъпил противопехотна мина, когато чуе изщракването и вече е твърде късно. Остава му единствено да замръзне в трескав размисъл как да ограничи щетите след избухването, примерно, за да загуби само единия си крайник, а не и двата. Същото се случва, ако засегнете Козирог. Нещо в главата му прищраква и край - механизмът е задействан. Отмъщението на рогатия дявол застига с малко отлагане във времето. Все пак той трябва да набере ярост и да измисли как да ви го върне тъпкано.

Водолей

Психотронно оръжие

Всеки е чувал едно или друго за опасността от психотронните оръжия. Само Водолеят може да говори от личен опит - нали той ги е измислил. Да облъчваш с цел промиване на мозъка е повече от вродено умение за всеки Водолей. То е повик на природата, неудържим порив срещу който няма лек или противоотрова. В тяхна защита трябва да се каже, че действат в името на всеобщата полза, а понякога дори успяват. Според експертите от интернет, единственото спасение от психотронното оръжие е да си увием главата в алуминиево фолио и да се заземим с медна тел към радиатора.

Риби

Светлинен меч

Абсолютно всички останали знаци ще се съгласят, че Рибите са хора, дошли не от този свят. Те реално и не присъстват съвсем в настоящето, така че пред нас се изправя въпросът истински ли са тези отнесени и чудати създания, или са някаква фикция, породена от копнеещото ни за чудеса съзнание. И те, като светлинния меч на Люк Скайуокър, са почти истински. Благодарение на силната им интуиция и едва ли не телепатични способности, човек може да призове Рибите и само със силата на мисълта си, точно както истинският джедай привлича от разстояние меча си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп