Алберт на финалите на Световната купа

Родната звезда Алберт Попов не успя да се представи по най-добрия начин на слалома в Кранска гора (Словения), тъй като падна около 50 метра преди финала на първия манш. Началото на пистата, което затрудни някои от най-добрите, се оказа истинско предизвикателство на него, но софиянецът оцеля. Малко преди края на дистанцията обаче Попов загуби баланс и се оказа невъзможно да вземе следващата врата.

Добрата новина за Алберт е, че все пак се класира за финалите в Солдеу и ще кара в слалома в неделя. Той е 21-и в ранглистата с 95 точки и ще стане първият българин на финалите, които се провеждат от 1993-а.

„Стартирах с 20-и номер, но по трасето вече имаше доста дупки, пропадаше – обясни Попов. - Направих една голяма грешка в началото, пистата ме прецака, а накрая поредната дупка ме извади от трасето и не завърших.“

Камен Златков пък завърши първия манш 35-и на 3,96 секунди зад лидера Хенрик Кристоферсен (Норвегия) и се размина на 16 стотни от участие във втория.

Днес Попов и Йоан Тодоров ще стартират в Кранска Гора в гигантския слалом от финалите на Европейската купа. След това Попов заминава за Солдеу, а Тодоров и Златков ще участват в слалома от финалите на ЕК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт